מסלקה פנסיונית: דרך יעילה לעשות סדר בחסכונות הפרישה שלכם
המדריך המלא על מסלקה פנסיונית משרד האוצר – כלי מהפכני שהוקם על מנת להקל עליכם, האזרחים, לאתר את כספיכם שהופרש או נחסך עבורכם על ידי הורים, מעסיקים ועסקים קודמים.
באמצעות המסלקה הפנסיונית כל אחד יכול לאתר את קופות הגמל, קרנות ההשתלמות, קרנות פנסיה, נאמנות ועוד.
תוכן עניינים
הפקת דוח מסלקה פנסיונית – מהם השלבים?
על מנת להנפיק דוח מהמסלקה הפנסיונית עליכם לפעול עפ"י שורת הצעדים הבאים:
- כניסה לאתר של מסלקה פנסיונית דף הבית.
- ביצוע הרשמה למערכת המסלקה: ממלאים שם + שם משפחה, מספר טלפון וכתובת מייל ומאשרים הסכמה לשירות.
- ביצוע אימות זיהוי באמצעות כרטיס אשראי.
- קבלת שם משתמש המאפשר גישה לאזור האישי במסלקה הפנסיונית.
- כניסה אל האזור האישי, הזנת תעודת זהות וסיסמה.
- בחירה באופציה של "בקשות לקבלת מידע" ובוחרים ב- "הגשת בקשה" כדי להנפיק דוח מסלקה.
- בחירת הדוח הרלוונטי והזנת פרטי התשלום.
- המתנה של עד 72 שעות שאחריהן יגיע אליכם הדוח שהזמנתם (שימו לב – הדוח זמין למשך 7 ימים בלבד כך שמומלץ להוריד אותו כקובץ או אפילו להדפיס אותו מהמחשב).
- צפייה בפועל בדוח שנשלח אליכם
הפקת דוח מהמסלקה כרוך בעמלה של 20 ש"ח
להבין ולעקוב אחר דוחות פנסיוניים זו משימה מאתגרת עבור אלפי ישראלים. על אחת כמה וכמה – האתגר הוא גדול יותר כשמדובר במספר חסכונות או כשהחסכונות האלו פזורים בין מספר מוסדות פיננסיים. מסיבות אלו השיק משרד האוצר, בשיתוף פעולה עם חברת הטכנולוגיה "סוויפטנס" (swiftness) מערכת מידע בשם מסלקה פנסיונית – כלי מקוון המרכז מידעים עבור כל סוג של חיסכון פנסיוני (קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים) ומנגיש אותם בדוח בהיר ומסודר שכבר הספיק לעשות "שכל" ליותר מ- 600 אלף חוסכים.
מה חשוב לדעת וכיצד מצטרפים למסלקה פנסיונית? הכל במדריך שלפניכם!
דוח מסלקה פנסיונית משרד האוצר
בטרם השקתה של המסלקה פנסיונית, כל מי שביקשו לקבל מידעים אשר נוגעים לחסכונות הפרישה שלהם, נאלצו ליצור קשר עם בית ההשקעות או עם חברת הביטוח שניהלו אותם. בתוך כך, בניגוד לשימוש במסלקה פנסיונית, היה זה תהליך ארוך ומתיש אשר במקום לסייע בקבלת תשובות מהירות – הוא בעיקר העמיק את תחושת הבלבול והביא לתסכול רב בגלל התארכות הטיפולים בבקשות.
כל זה השתנה, כמובן, מהרגע שהגיעה המסלקה פנסיונית; במקום לרדוף אחר בית ההשקעות או חברת הביטוח, לחכות שישלחו דוחות, לפנות למוסדות נוספים, לחכות שהם ישלחו דוחות, פתאום יש פגרה, יש חגים, שבתות וכו', המערכת מסלקה פנסיונית מושכת נתונים של למעלה מ- 100 בתי השקעות וחברות ביטוח ומוציאה דוח מסודר לחוסך בתוך 3 ימי עסקים.
הדוח נגיש ונעים לעין ומציג בין היתר את הנתונים הבאים:
- היכן יושבים הכספים שצברתם (חסכונות פנסיוניים בבית ההשקעות או חברת ביטוח).
- באיזה מסלול חיסכון אתם נמצאים.
- כמה תשואות השגתם.
- כמה דמי ניהול אתם משלמים.
- כמה אתם משלמים עבור מרכיב ביטוחי בקרן פנסיה.
- ועוד.
דוח מסלקה פנסיונית חינם או שעולה כסף?
הפקת דוח מהמסלקה כרוך בעמלה של 20 ש"ח. כמו כן, קיימת אפשרות להצטרף ל'מנוי מסלקה' ולקבל דוחות פנסיוניים אחת לשבוע, לחודש, לרבעון או לחצי שנה. דוח מסלקה פנסיונית אינו כולל המלצות אישיות ולשם כך יש לפנות ליועץ פיננסי-פנסיוני אשר יסייע לכם לעשות סדר על סמך הנתונים המופיעים בדוח.
בנוסף, על אף שמדובר בשירות בתשלום, ישנה דרך "לעקוף את המערכת" כאשר בוחרים להנפיק את הדוח בעזרתו של יועץ פיננסי אשר לרוב יועיל לשלם את עלות ההנפקה כיוון שהוא זוכה לעמלה תמורת שיפור תנאי החיסכון שלכם.
כמה מילות סיכום
אז מה גיליתם היום? שאינכם צריכים לרדוף אחרי בתי השקעות או סוכנויות ביטוח כדי שתזכו לקבל תמונה מלאה על סטטוס חסכונות הפרישה שלכם. במקום זה, מסלקה פנסיונית מאפשרת לעשות זאת במהירות, על כל החסכונות, בלי לבזבז זמן ובלי "לשרוף" את הכיס.