5 סוגי השקעות עם הון עצמי נמוך
סוגי השקעות עם הון עצמי נמוך – מה מתאים לי במידה וההון העצמי שברשותי לא גבוה במיוחד אך עדיין אני משותקק לייצר תשואה?
האם כדאי לפנות להשקעות נדלן? השקעות בשוק ההון? אולי בכלל כדאי שאחפש את הכיוון בהשקעה בנכס דיגיטלי? כל הפרטים, התהיות והשאלות בכתבה הבאה.
תוכן עניינים
מינוף זה טירוף! – 5 סוגי השקעות לבעלי הון עצמי נמוך
הריבית הנמוכה במשק, שאמורה ללוות אותנו גם לעוד כמה שנים טובות(כנראה..) הופכת את ההשקעה בפיקדונות ובאג"חים ללא רלוונטיים. עם כך, הכסף חייב להיות מושקע באפיקי השקעה מסוימים כדי לא לאבד מערכו(אינפלציה וזה) ואף להניב תשואה יפה לאורך זמן. ישנם לא מעט סוגי השקעות בקיימים בעולם הכלכלה ובכתבה הבאה ננסה להבין איזה אפיק יהיה הכי אטרקטיבי עבורנו להמשך.
רבים בטוחים שכדי להשקיע ולהניב תשואה גבוהה חייבים הון עצמי גבוה, אך זו טעות נפוצה – שכן דווקא ההשקעות המעניינות ביותר(וגם המסוכנות יותר) לא דורשות הון עצמי גבוה וניתן להשקיע בחלק מהן עם הון עצמי מעל 10K ש"ח!
במאמר הקרוב נסקור 5 סוגי השקעות עם הון עצמי נמוך שיאפשרו לכם להשקיע את כספכם ולהרוויח תמורה נאה, חשוב לא להיבהל מהאמירה – "מסוכנות יותר" מפני ש: סיכון גבוה = תשואה גבוהה יותר.
אנחנו לא באים למכור חלומות שווא, אלא להציג את האמת והנתונים האמיתיים ביותר ולכן לדעתנו עם סכומי השקעה נמוכים ניתן גם להשקיע באפיקים אקזוטיים ומסוכנים יותר ולקבל תמורה משמעותית יותר.
(בתנאי שיש לכם קרן חירום שתכסה אתכם במקרי קיצון).
להל"ן 5 סוגי השקעות לבעלי הון עצמי נמוך:
1. השקעות בשוק ההון
האפיק הראשון שנדבר עליו הוא שוק ההון.
יש לסווג את סוגי ההשקעות ל2:
- סיכון גבוה(מסחר עצמאי)
- סיכון נמוך(השקעות פאסיביות בקרנות נאמנות, קופות גמל וכו..)
בסוג ההשקעה סיכון גבוה אתם תדרשו ללמוד לסוחר/להשקיע באופן אקטיבי.
זה ידרוש מכם ללמוד לנתח דוחות חברה, אסטרטגיות מסחר שונות, מעקב רציף אחר המדדים ומאקרו כלכלה ועוד כישורים שונים שתאלצו לשלוט בהם כדי להיות רווחיים.
אנחנו בטוחים שנחשפתם לעשרות קורסים למסחר בשוק ההון שמבטיחים חלומות ומכוניות יוקרה אדומות "בלי מאמץ" ובתוך כמה חודשים. חשוב להבהיר – ניתן להתעשר ממסחר בשוק ההון. האם זה קל ו- "ללא מאמץ"? ממש לא.
זה דורש שנים של לימוד ומסחר אקטיבי, ניהול סיכונים ואסטרטגיות מוכחות ורווחיות.
לכן השיקול שלכם צריך להיות כמה עמוק אתם מעוניינים להיכנס לתחום ועולם התוכן הזה. אם אין לכם זיקה ואתם נרדמים רק מלקרוא את השורה "ניהול סיכונים", כנראה שסוג ההשקעה השני מתאים יותר עבורכם:
בהשקעה בסיכון נמוך אתם לא מתעסקים באופן אקטיבי בשוק ההון.
אתם משקיעים בתצורת "שגר ושכח" בציפייה לממש את הרווחים רק בעוד 20+ שנים.
אתם יכולים להשקיע בקרן נאמנות העוקבת אחר מדד ה-S&P 500 או אחרי מדד שעוקב אחרי שווקים מרחבי העולם MSCI.
אפשרות נוספת היא להשקיע דרך קופת גמל או קרן השתלמות ובה מנהלים עבורכם את תיק ההשקעות,
אך העמלות ודמי הניהול יהיו גבוהים יותר.
האם השקעות בסכומים נמוכים הן השקעות בסיכון נמוך?
ובכן, זה תלוי בסוג המסחר שלכם וכמות ההון העצמי שאתם מוכנים להשקיע.
לרוב פתיחת תיק השקעות בבנק תהיה מינימום 20K ומנגד פתיחת תיק השקעות בברוקר תדרוש מינימום 10K הון עצמי.
בנוסף, העמלות ודמי ניהול בבנקים הם הגבוהים ביותר, אחריהם עומדים בתי ההשקעות(מיטב דש, אקסלנס, אלטשולר שחם וכו…) ולבסוף הזולים ביותר יהיו הברוקרים הזרים – אינטראקטיב, טריידסטיישן וכו…
לסיכום – שוק ההון הוא מקום שלדעתנו הכסף שלכם חייב לשכב שם, לא משנה מה סוגי השקעות שבחרתם.
להלן מצורף גרף הממחיש את התשואה של מדד ה-S&P 500 משנת 1995 עד 2020.
נכון היו כמה קריסות משמעותיות כגון משבר הדוט קום בשנת 2000 ומשבר הסאב פריים בשנת 2008,
אך כשמסתכלים על התמונה הרחבה וארוכת טווח, השוק רק שובר שיאים חדשים ונמצא בשיא שלו אפילו לאחר משבר הקורונה!
מקור – https://www.macrotrends.net/2324/sp-500-historical-chart-data
2. השקעות נדל"ן בפריפריה
אחד מסוגי השקעות המדוברים ביותר בתקופה האחרונה היא השקעה בנדל"ן בפריפריה ולא באזורי ביקוש. הסיבה העיקרית לכך היא העובדה שמחירי הנדל"ן בפריפריה נמוכים משמעותית מהמחירים באזורי הביקוש ומאפשרים לצעירים או אנשים המעוניינים להשקיע עם הון עצמי נמוך הזדמנויות השקעה מעניינות. מבחינת תשואה, אם נסתכל בראייה רחבה תשואת שכר דירה באזורי פריפריה מגיעה ל 4%-7% לעומת תשואת שכר הדירה באזורי ביקוש הנעה בין 1.5%-3%.
עם זאת חשוב לציין שבאזורי הפריפריה קשה יותר למצוא שוכר ולשמור על רציפות ההשכרה.
כדי להתגבר על קושי זה מומלץ להשקיע במוקדי ביקוש להשכרה כגון: דירות בבאר שבע סמוך לאוניברסיטה, דירות בכרמיאל סמוך למכללת אורט, דירות בצפת סמול לבית חולים זיו וכו…
חשוב להדגיש בפני המשקיעים בפריפריה שההשקעה בדירות לטווח ארוך מחייבת ניהול (השכרה, גבייה ותחזוקה). אפשר לנהל את הדירה באופן עצמאי או באמצעות גורם חיצוני (מתווך, עורך דין, חברת ניהול וכדו'). אם המשקיע בוחר לנהל את הדירה בעצמו, רצוי שהמרחק בין מגורי המשקיע לדירה יהיה קטן ככל האפשר. במידה ותבחרו גורם חיצוני שינהל עבורכם את הנכס, מן הסתם שהתשואה תיפגע ותצטמצם ותעלה למשקיע 10%-15% מהכנסה משכר הדירה.
לסיכום – ניתן לראות שהשקעה בנדל"ן בפריפריה יכולה להיות משתלמת ולהניב תשואות נאות יותר מאזורי ביקוש, אך חשוב לדעת היכן למצוא את ההזדמנויות ולהבין את הגורמים הרבים שמרכיבים עסקת נדל"ן.
3. נדל"ן מעבר לים
אפיק השקעה נוסף שצובר תאוצה בשנים האחרונות הוא השקעות מעבר לים.
נדבר כאן על 3 סוגי השקעה באפיק זה:
- מסלול מימון
- השקעה במתחמים ופרויקטים
- קרנות ריט
מסלול מימון
אחד המסלולים הנפוצים בהשקעות בארה"ב.
במסלול זה המשקיע לא רוכש את הנכס הנדל"ני, וגם לא מקבל זכויות בו. הוא מעביר את הכסף כהלוואה לשותפות המחזיקה בנכס ונרשמת כבעלים שלו. בתמורה הוא זוכה בריבית, בדרך כלל קבועה, שמחושבת ע"פ הרווחים הצפויים מעסקת הנדל"ן על רכישת הנכס והתשואה בגינו.
הריביות מעסקאות כאלה עשויות לנוע בין 6%-8%, אך משתנה מאוד בין עסקה לעסקה. השקעה מסוג זה יכולה להיעשות גם בסכומים שאינם גבוהים – של כ-100 אלף שקל, ולפעמים גם למטה מכך!
השקעה במתחמים פרויקטים
במקום להשקיע בנדל"ן למגורים או נכס מסחרי בנכס ספציפי כמו דירת מגורים או חנות, יכול המשקיע להשקיע במתחם נדל"ן(ולא בנכס יחיד) והשקעה זו תפזר את הסיכון משמעותית לעומת השקעה בנכס יחיד.
בנוסף, השקעה במתחמים נוחה יותר מאחר שהם בדרך כלל מנוהלים ומתחוזקים, וחוסכים לנו התעסקות לוגיסטית.
קרנות ריט
מדובר בקרנות ציבוריות, שרוכשות נדל"ן מניב, ומאפשרות לציבור לקנות מהן יחידות השתתפות, או במילים פשוטות יותר: לרכוש ניירות ערך של אותן הקרנות, או במילים אפילו פשוטות יותר – לקנות מניות שלהן.
קרנות ריט נסחרות בבורסה ומאפשרות נזילות חסרת תקדים כשניתן למכור ולקנות את המניות בכל זמן נתון.
יתרון נוסף של קרנות הריט הוא בחלוקת דיבידנדים למשקיעים. מאחר והן זוכות להטבות מיסוי בתמורה לכך שיחלקו כדיבידנד לפחות 90% מהכנסתן הקיימת.
בישראל התחום הנ"ל עדיין בחיתוליו אך בארה"ב פעלו בשנת 2015 למעלה מ-190 קרנות ריט מורשות עם ערך שוק כולל של כטריליון דולר!
4. הלוואות חברתיות
הלוואות חברתיות, או הלוואות עמית לעמית(PEER TO PEER, P2P) הן אלטרנטיבה מעניינת, חברתית ואנטי בנקאית המאפשרת הכנסה פסיבית דרך הלוואות בין אנשים פרטיים.
הקונספט די פשוט, פלטפורמות אינטרנטיות מאפשרות לתווך בין לווים למלווים פרטיים. מאחר והחברות אינן כפופות לפיקוח והוצאות התפעול שלהן זולות משל הבנקים, הן יכולות להציע ללקוחותיהן להרוויח יותר ולשלם פחות בניגוד לבנק המבקש עמלות גבוהות.
משקיעים מקבלים הזדמנות להעמיד את כספם הפנוי כהלוואות לאחרים ולקבל ריבית גבוהה משמעותית מזו שהיו מקבלים על פקדונות. ממש כאילו הם בנק בפני עצמם.
לווים, לעומת זאת, מקבלים הזדמנות ליהנות מריבית נמוכה יותר על ההלוואות שלהם. חברת ה-p2p גובה עמלה מכל החזר חודשי. WIN WIN לכל הצדדים!
ישנו גם הסיכון שאתם מפקידים כסף בידי אדם זר שיכול להיות שלא יוכל להחזיר לכם את הקרן + הריבית.(סיכון אשראי) פיתרון לבעיה זו יהיה להלוות אך ורק לבעלי סיווג אשראי איכותי, אך הסיווג נקבע ע"י אותן חברות P2P ולא ע"י גוף סיכון אשראי מוסמך כמו בארה"ב. לכן כדאי לקחת את הסיווג הנ"ל בעירבון מוגבל ולהבין שבתכל'ס, סוף היום אתם מלווים לאנשים זרים שאינכם מכירים את הזהות שלהם.
הסיכון כאן הוא גבוה איך שלא נסתכל על זה, אך התשואות משמעותית גבוהות יותר מהשקעות אחרות:
מקור – "הסולידית"
5. השקעה בנכס אינטרנטי
מה זה בכלל "נכס דיגיטלי"?
ראשית, מדובר בנכס וירטואלי הנמצא ברשת האינטרנט. הוא לא קיים במימד הפיזי כמו דירה למשל.
שנית, הנכס אינו דורש השקעה של מליוני שקלים ויכול להסתכם בהשקעה של כמה אלפים/עשרות אלפי שקלים בלבד.
שלישית, באמצעות נכס דיגיטלי ניתן לייצר הכנסה פסיבית קבועה ממש דומה להשכרת דירה או משרד!
איזה סוגים של נכסים דיגיטליים קיימים?
- קבוצת פייסבוק עם עשרות אלפי חברים
- דף אינסטגרם עם אלפי עוקבים
- ערוץ יוטיוב עם אלפי רשומים וצפיות
אך אלו נכסים דיגיטליים בעיתיים מכיוון שאין לנו באמת בעלות עליהם.
פייסבוק או גוגל יכולים להחליט לסגור לנו אותם בהינף של שנייה במידה ונחרוג מהמדיניות שלהם.
לכן אלו נכסים דיגיטליים עם רמת סיכון די גבוהה!
לכן הפתרון לכך הוא בניית אתר אינטרנט משלנו.
אנחנו הבעלים שלו, אף אחד לא יכול לסגור לנו אותו, ממש כמו דירה בטאבו!
איך עושים כסף מנכס דיגיטלי?
- פרסום ושיתופי פעולה – ברגע שיש לנו אתר עם הרבה מאוד תנועה של גולשים, אנשים ירצו לשלם לנו כסף על מנת שנפרסם את המוצרים שלהם.
- מכירות ושירותים – כל מי שנכנס לאתר שלנו הוא לקוח פוטנציאלי ונוכל בעצם למכור לו את המוצרים והשירותים שלנו.
- מכירת לידים – כל לקוח שנכנס לאתר שלנו ומשאיר פרטים בתחום שלנו הוא ליד חם שנוכל למכור אותו ולעשות כסף ממכירת לידים בנישה.
- שיווק שותפים – שיטה פשוטה ורווחית שבה אנחנו בעצם “ממליצים” לגולשים שלנו על מוצרים שהם לא שלנו באמצעות לינקים ייחודיים ומרוויחים כסף ישירות מהספק על כל מכירה שמתבצעת.
- שכירות חודשית / שנתית – בדיוק כמו השכרת נכס פיזי או דירה, גם עבור אתר אינטרנט ניתן לגבות דמי שכירות חודשיים או שנתיים. למידע נוסף על השכרת אתרים.
לסיכום, הצגנו לכם 5 סוגי השקעות רלוונטיים ואטרקטיביים גם אם אין לכם מיליון ש"ח בעו"ש.
הדבר החשוב ביותר הוא להתחיל להשקיע, תחקרו את האפיקים שהצגנו לכם כאן והחליטו מה מתאים לכם ולהון העצמי הזמין אצלכם להשקעה.
אתם מוזמנים להשאיר פרטיכם בניוזלטר שלנו ולקבל תוכן וידע בנושאי שוק ההון והשקעות מדי שבוע!