אלטשולר שחם מסיימים את חודש יולי במקום הראשון עם תשואת קרנות ההשתלמות הגבוהה ביותר.
חודש יוני היה חודש לא משתלם בכלל מבחינת קרנות ההשתלמות שיחד עם המשק ספגו הפסדים כמעט בכל המסלולים, חלק מהקרנות המשיכו לרשום הפסדים למעט אלטשולר שחם שנראה כאילו מתחילים להשתחרר מהחציון הקשה שעברו השנה עם תשואה חיובית של 4.2% בחודש יולי בלבד. התשואה מוחקת את הפסדי יוני בזכות הרכב ההשקעות בחו"ל שהנחיל גילעד אלטשולר ומנפצת כמה תחזיות שחורות שמיהרו להספידה.
תוכן עניינים
האם קרנות השתלמות הן משחק של אחוזים?
בשלב זה אתם עלולים לתהות מדוע אנו מתרגשים מ- 4.2% לכן חשוב לציין שאלטשולר שחם הם בית ההשקעות הגדול ביותר בישראל עם הרכב נכסים מעל- 190 מיליארד ש"ח. אחוזי התשואה הן דרך נפלאה של בתי השקעות להתרברב ברווחים אך בפועל מה שמעניין את המומחים בתחום הוא הרכב והיקף ההשקעות. בתי השקעות חדשים בהיקפים קטנים בהרבה יותר יכולים להתפאר באחוזי תשואה גבוהים מ-50% ואף יותר למראית עין אך כאשר צוללים פנימה ניתן לגלות שמדובר במיליונים בודדים.
אלטשולר בעצמו ביטא לא פעם חוסר אמונה בכוחו של השוק המקומי שלדבריו צר מאוד ולא מספק אפיקי השקעה מגוונים ומשתלמים דיים. לכן ההחלטה בהשקעת קופת גמל דרך אלטשולר שלם היא לא נהירה אחר ההמונים הנעים בעקבות האחוזים אלה אמונה בשיטת השקעה שונה שפונה לשוק העולמי הרחב.
56% מתיק ההשקעות של אלטשולר שחם חשוף לחו"ל, מה שנחשב לגבוה מאוד ביחס למתחרות. לאורך השנה האחרונה אלטשולר קיצצה באחוז המניות הסיניות שעשו להם רק נזק, חדלה להשקיע בביטקויין וחיזקה את ההשקעות במניות אר"הב ולכן כאשר המדדים בארה"ב "קפצו" בחודש האחרון התשואה של אלטשולר "קפצה" יחד איתם. מדד הנאסד"ק עלה ב-12.3% ומדד ה- S&P 500 רשם עליה של-9.1%, עליות מרשימות ביחס לשוק הישראלי שרשם בחודש יולי עליות נמוכות מ-7% ובאופן כללי נראה כאילו הכלכלה האמריקאית בדרך ליציאה מהאינפלציה.
הפער עדיין רחוק מלהסתיים
אלטשולר שחם התמודדה בשנה החולפת עם נטישת משקיעים המונית שהסתכמה בבריחת 36 מיליארד ש"ח. בית ההשקעות עדיין משלם על טעויות העבר ומדדה במקום האחרון מבחינת תשואה ל-3 ול-5 שנים. יש לציין ש-3 השנים האחרונות היו שנות קורונה שלפניהן השקעה בסין נחשבה לרעיון מוצלח מאוד ושהפער במסלול הכללי (המסלול הסולידי בו מושקעים 95% מציבור המשקיעים) נמוך מ-9% וגם במסלול הזה אלטשולר עדיין רשמה רווח של 20%.
כאמור מדיניות ההשקעה של אלטשולר שחם השתמנתה בהתאם לשוק הישראלי והבין לאומי וכיום ניתן לראות בהרכב תיק ההשקעות שלהם 29% השקעה בטכנולוגיה ומעל ל- 45% בהשקעות פיננסיות.
חודש יולי אמנם חיזק את האמונה באסטרטגית ההשקעה שלו ועם זאת יש לומר שמנצחים לא מכתירים בכל חודש, מדובר במירוץ ארוך טווח.
אלטשולר שחם אמנם רשמה תשואה שלילית מתחילת השנה אך מדובר שנה קשה מאוד לכל השוק ובחודש החיובי השני בלבד מתחילת 2022.
עתיד ירוק
לאחרונה אלטשולר שחם רכשה 5.6% ממניות חברת אנרג'יקס (אנרגיה ירוקה) ו-5.6% ממניות אנלייט אנרגיה. האם מדובר במספר טיפולוגי? לא ברור אך כן ניתן לראות שמשהו חדש קורה באלטשולר שחם, הסיקור התקשורתי שהיא מקבלת חיובי יותר, טעויות העבר נשארות בעבר יחד עם ההשקעות בשוק הסיני והביטקויין ואסטרטגית ההשקעות של אלטשולר נשמעת הגיונית לחלוטין ומגובה ע"י הנתונים בשטח. אין לדעת מה יוליד יום, חודש, שנה או חמש ועם זאת- אנחנו אופטימיים.
חשוב להגיד שהעולם כולו עוסק במשבר האקלים והמשבר האקולוגי הקרוב מתמיד לנקודת האל חזור, מדי יום ניתן לראות יותר ויותר מכוניות חשמליות על הכביש ואפילו ראש עיריית רמת גן הצהיר שב-2023 5% ממקומות החניה בעירו ייצבעו בירוק למכוניות חשמליות. כל אלו ועוד ממתגות את ההשקעה באנרגיה ירוקה כצעד חכם ונכון ברמה האנושית שאנו מקווים שיוביל בתי השקעות נוספים ללכת בעקבותיו.