הסטארט אפים המבטיחים בשנת 2022 – 7 פלאי ישראל
לפני שנתחיל את סקירת הסטארט אפים המבטיחים 2021, קבלו נתון: לאחרונה פרסמה רשות החדשנות כי שיעור השכירים בהייטק הוא 10% מהמשק אולם מסתבר כי הם חולשים על 43% מהיקף הייצוא מישראל ומשלמים רק לבדם כ- 25% מכלל המיסים הנגבים כאן. בנוסף, תאמינו או לא, מתוך 30 החברות אשר הונפקו בבורסה במהלך 2020 – 19 הן חברות הייטק אשר גייסו 4.6 מיליארד שקלים.
תוכן עניינים
נשמע מופרך? לגמרי! אך זה מה שקורה כשאתם חיים במדינה אשר זכתה בצדק בתואר ה"סטארטאפ ניישן" – מעצמת ההייטק המובילה, החזקה והחדשנית ביותר בעולם (כן, אנחנו "משוחדים").
מה הופך סטארט אפ לסטארט אפ מבטיח ומצליח? כיצד בחרנו את הסטארט אפים המבטיחים 2021 לסקירה בכתבה הבאה?
ועכשיו כשסיימנו עם האפריטיף – בואו נעבור אל המנה העיקרית:
מי הם 7 הסטארט אפים המבטיחים 2022?
סטארט אפ #1: דאטה באנד
את רשימתנו המכובדת פותח הסטארטאפ Databand. מדובר בפלטפורמה חכמה וחדשנית אשר יודעת לצפות מראש תקלות בתחום הדאטה ולאפשר למפתחים ולצוותי הנדסת נתונים לקבל פרספקטיבה מלאה על אופי זרימת המידע מה שעוזר לייעל השלמות תהליכים ולנטר בצורה ידידותית את צריכת המשאבים והעלויות.
דאטה באנד נוסדה ע"י יבגני שולמן, ג'ושוע בן עמרם וויקטור שפרן ב- 2018 וכבר הספיקה להשלים סבב גיוס של 14.5 מיליון דולרים מקרנות ההון סיכון Accel, Blumberg Capital, Bessemer, Ubiquity Ventures, Ventures Partners, Lerer Hippeau ו- F2 Capital.
סטארט אפ #2: אובליגו
בדומה לתהליך של צ'ק-אין במלון, שוכרים המשתמשים בפלטפורמה של אובליגו אינם נדרשים לשלם פיקדון לבעלי הבית שלהם. במקום זה, הם מאשרים מראש חיוב עתידי בחשבון הבנק עד לסכום הפיקדון. במידה שלשוכר נותרה יתרת תשלום בעת העזיבה, עומדת לו האופציה לפרוע אותה בפריסה נוחה.
אובליגו נוסדה ע"י האחים והיזמים רועי ועומרי דור, זכתה להכרה מ- 30 גופים פיננסיים וקרנות הון סיכון הפועלות בישראל כסטארט-אפ ה- Fine Tech "המבטיח ביותר בשנת 2021 בתחומי ההלוואות והמימון" וביצעה גיוס מוצלח של 15.5 מיליון דולרים בהובלת קרן ההון סיכון 10D, אשר אליה, בנוסף, הצטרפו גם משקיעי נדל"ן אסטרטגיים מארצות הברית.
סטארט אפ #3: אוקו
אוקו (UKKO) הוא פיתוח ייחודי מעולם הביוטכנולוגיה של הנדסת חלבונים המהווים פתרון עבור אנשים הסובלים מאלרגיות לבוטנים ו/או מרגישות לגלוטן. החברה נוסדה ב- 2016 ע"י פרופסור ינאי עופרן וד"ר ענת בינור ומועסקים בה 30 עובדים הפועלים בישראל ובארה"ב.
בתחילת השנה דווח כי אוקו סיימה סבב גיוס מוצלח של 40 מיליון דולרים. מדובר כבר בסבב גיוסים שני אשר הובל על ידה של "Leaps by Bayer" – זרוע ההשקעות של תאגיד התרופות הגרמני "BAYER" ובין המשקיעים שהשתתפו בסבב נמנות קרנות ההשקעה:
LifeScience, , Time Ventures, Innovation Endeavors, Skyviews, PeakBridge Ventures ועוד.
סטארט אפ #4: CYE
חברת CYE היא סטארטאפ ישראלי הנחשב לאוטוריטה עולמית במתן פתרונות אבטחת סייבר לחברות ולארגונים עסקיים. החברה הוקמה ב- 2012 ע"י ראובן ארונשוילי אשר היה ממקימי יחידת "הצוותים האדומים" – האקרים המבצעים תקיפות סייבר פנים צהל"יות כדי לבחון את מוכנות הצבא למתקפות אבטחת מידע ולזיהוי כשלים מערכתיים. בפברואר השנה דווח כי החברה השלימה סבב גיוס של 120 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות הבינלאומית EQT.
כמו כן השתתפה בסבב הגיוס קרן ההשקעות הגלובלית 83NORTH. לטענת מנכ"ל החברה היא חוותה צמיחה משמעותית במהלך שנת הקורונה וכי היא בוחנת אפשרויות רכישה פוטנציאליות.
החברה נחשבת לאחת הסטארטאפים ישראלים 2021 המובילים שיצאו מהמדינה.
סטארט אפ #5: נקסט סיליקון
נקסט סיליקון (Next Silicon) היא חברת פיתוח שבבים המיועדים למחשבי-על. החברה נוסדה ב- 2018 ע"י אלעד רז וכבר היום היא מוערכת בשווי של כ- 1.5 מיליארד דולרים. ביוני דווח כי החברה השלימה סבב גיוס שלישי של כ- 120 מיליון דולרים בו השתתפו קרנות ההון סיכון Third Point Ventures, פלייגראונד גלובל, קרן אלף ועוד. בחברה מועסקים כ- 150 עובדים הפועלים ביוקנעם, באר שבע, תל אביב, ירושלים ואפילו בטקסס שבארה"ב.
נקסט סיליקון נמצאת במקום המכובד והחמישי ברשימת הסטארט אפים המבטיחים 2021.
סטארט אפ #6: זומין
זומין (ZOOMIN) היא חברת תוכנה אשר הוקמה ב- 2016 ע"י השותפים אורן, ג'ו גלב וחנן זלצמן. היא מציעה פיתוח פלטפורמות עבור הנגשת תכנים טכניים למשתמשי קצה של ארגונים גדולים, כגון: חברת המחשבים מקאפי, יצרנית המחשבים דל, ענקית כרטיסי האשראי מאסטרקארד ועוד. בסוף מרץ השנה דווח כי החברה השלימה סבב גיוס שלישי של לא פחות מ- 52 מיליון דולר וכי הסבב הובל ע"י קרן ההשקעות האמריקאית General Atlantic.
סטארט אפ #7: Fireblocks
הסטארטאפ השביעי והאחרון שלנו הוא חברת קריפטו ישראלית מובילה המפתחת תשתיות חכמות ומאובטחות לביצוע טרנזאקציות של מטבעות קריפטוגרפיים. פיירבלוקס נוסדה בשנת 2018, גייסה בחודש מרץ כ- 133 מיליון דולרים וממש לאחרונה ביצעה גיוס שני של 310 מיליון דולרים.
התשתית שפיתחה פיירבלוקס רלוונטית למשתמשים גם אל מחוץ לעולם הבלוקצ'יין בתחומים כגון ביטחונות דיגיטליים, גיימינג, NFT ועוד ושוויה נאמד היום בכ- 2 מיליארד דולרים!
מה מצפה לנו בהמשך?
אין ספק כי המוחות המבריקים שלנו ימשיכו להפתיע אותנו עם פיתוחים חדשים ומסקרנים. עולם ההייטק הישראלי הוא "האור הטכנולוגי" לגויים ובהחלט יש לנו במה להתגאות ועוד יהיה לנו להתגאות בעתיד. בכל שנה יוצאים מישראל רשימה לא מבוטלת של הסטארט אפים המבטיחים 2021 בכל העולם.
מה הופך סטארט אפ למבטיח ומצליח? אילו מבין הסטארט אפים המבטיחים 2021 שסיקרנו בכתבה הבאה הוא הסטארט אפ המוביל מבחינתכם?
בכתבה הבאה חקרנו את הסטארט אפ הישראלי "חישבנו", אחד הסטארט אפים המבטיחים 2021 בתחום הביטוחים אשר מציע לעשות סדר בתיק הביטוחי ולאתר כפלי ביטוחים, אפשרויות הוזלה ושיפור תנאיי הביטוחים ללא עלות ועל ידי בדיקה דיגיטלית אמינה ומהירה. וכיצד הוא מנגיש את קדמת הטכנולוגיה לאזרחי ישראל לשם הוזלה ועשיית סדר בתיק הביטוחי המשפחתי? לחצו כאן, כנסו לכתבה וקבלו את כל הפרטים.