3 יתרונות מובהקים לכרטיס אשראי חוץ בנקאי
תוכן עניינים
תחום האשראי החוץ בנקאי הפך לתחרותי ומגוון ביותר. ההפרטה שגרמה לתחרות וחוקים המאפשרים לקיחת אשראי חוץ בנקאי, הפכו בשנים האחרונות לנחלת הכלל ולא רק עבור מוגבלי חשבון בנק מצד אחד ומהצד השני טייקונים שאותם גופים פיננסיים ראו בהם כבטוחה מניבה וכדאית ובשל כך, השקיעו בהם כספים על ידי העמדת אשראי חוץ בנקאי עבורם.
3 הדברים שתרוויחו מכרטיס אשראי חוץ בנקאי
חברות רבות המאפשרות אשראי חוץ בנקאי הוקמו בשנים האחרונות והן הפכו לכלי פיננסי פופולארי ומשמעותי במשק, בפרט בתחומים הבאים:
- אשראי חוץ בנקאי לפרטיים ועסקים
- הלוואות
- השקעות
- שירותים פיננסים (עפ"י תחום העיסוק של אותו עסק)
כלומר החברות שמעניקות אשראי חוץ בנקאי יהיו:
חברות כרטיסי אשראי, חברות להלוואות וחברות ביטוח.
אלו יספקו לכם שירותים פיננסים נאמנה ובמקביל לא ידרשו מכם להפקיד משכורות לצורך מתן אשראי חוץ בנקאי, כפי שמחייבים מוסדות הבנקים כיום.
3 תרומות עיקריות
כל שינוי שמטיב עם יכולות הציבור הרי הוא מבורך ביותר עבור הכלכלה והרווחה.
לפני הסדרת הענף היה קשה יותר לחרוג ממסגרות הבנקים או לבצע מהלכים שמעבר ליכולות הפיננסיות הזמינות או נזילות עבורנו, אך כיום הכוח בידי הלווה שנהנה מאחריות על התכנון הפיננסי שלו בדרך המאפשרת לבקש יותר עבור יכולותיו.
לעיתים אנו נדע לקחת בחשבון את היכולות הכלכליות שלנו טוב יותר מהבנק.
אם בעבר הבנקים סלדו מפתרון זה, דברים השתנו לאחר ההסדרה ולא פעם זהו כלי עבורם ליישור מדדים והשגת מצגים פיננסית יציבים למשקיעים ולבעלי המניות.
התפקידים החשובים ביותר מושגים בזכות הענף החוץ בנקאי:
מה אומר החוק בישראל על אשראי חוץ בנקאי
בשנת 1993 נחקק חוק המסדיר את ענף המוסדות והחברות הפיננסיות אשר ביקשו לאפשר לציבור לקיחת אשראי חוץ בנקאי.
"חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות"- מטרתו של חוק זה היא להגן על ציבור הלווים כאשר הם פונים ללקיחת אשראי חוץ בנקאי במוסד שאינו בנק.
בחוק זה נקבעו מנגנונים שמגבילים ומגנים על הריבית המקסימלית המותרת לגבייה.
בעקבות חוק זה הלך והתרחב בצורה משמעותית כל תחום הפיננסיים, בפרט חברות ושירותי אשראי חוץ בנקאי על ידי כניסה של שחקנים חדשים המתחרים על אותם הלוואות ועסקאות לדרישת הציבור הרחב.
מאוחר יותר הוחלט למנות מפקח על אותם מוסדות אשראי חוץ בנקאי.
המצב כיום שהשירותים מאוד מגוונים ומתאימים בצורה פיננסית ונכונה:
מה המוצר או השירות? | מה מקבלים? | האם קיים בבנקים? |
הלוואות חוץ בנקאיות | בהלוואות חוץ בנקאיות תוכלו לקבל סכומים גדולים ללא קשר ליכולות למצב חשבון הבנק שלכם בריביות מוגבלות ובמהירות בשל תנאי סף מקלים של אותם חברות אשראי | אכן, השירות קיים בבנק אך לרוב בתנאים פחות משתלמים ומוגבלים לפי מצב חשבון הבנק ויכולות הפקדה |
מימון אשראי חוץ בנקאי | מימון לרוב יהיה לטובת עסקים ובדרך כלל יהיו קצרות מועד אך מאידך למגזר הפרטי יכול מימון להתפרש כמשכנתא עבור רכישת בית, רכב, עסק, וכל תחום בוא יש צורך בעזרה לרכישה לצורך התפתחות וגדילה כלכלית שלרוב מטיבה ומניבה | קיים אך לא פעם התחרות מביאה את התועלת והמחירים לפחות משתלמים ויש להשוות באופן תמידי עם התחרות הגועשת מסביב |
תכנון וחיסכון לפרישה | בין החברות המעניקות אשראי חוץ בנקאי תוכלו למצוא גם חברות ביטוח, אלו חברות שהמוצרים הבסיסיים שלהם הם תוכניות פנסיה, גמל ועוד, כך שאתם יכולים לבצע התנהלות פיננסית מורחבת מול אותו עסק ולהיעזר במומחיות ובייעוץ של מאגר ידע רחב מאוד וניסיון מקצועי בתחום ספציפי זה | גם בבנקים ישנם כלים ושירותים, אך לא פעם הבנק יהיה צד לאותה קופה ולא ינהל אותה בעצמו, יש לבדוק האם נגבות מכם עמלות מיותרות או גבוהות ולהשוות לחברות המתמקצעות בכך, יחד עם זאת חסכונות אכן קיימים בבנקים אך הריביות זניחות ולא משתלמות מול המתחרים החוץ בנקאיים |
מסחר במניות | גישה נוחה, קלילה, ידידותית שהולכת ומשתפרת בכל עת, מנגישה אופציות חסכון מניבות תשואות גבוהות בצורה משמעותית להיצע ולרווחים שנקבל עבור חסכונות בבנקים | קיים השירות, אך מסורבל יחסית לממשקים החוץ בנקאיים, יחד עם זאת ישנו צמצום פערים לא רע בכלל שפועל לרווחת הציבור ובכך הציבור מניב יותר עבור חסכונותיהם |
עושים לכם סדר במוצרים
ישנם כ- 5 מוסדות פיננסים אשר פועלים בתחום החוץ בנקאי ומגוון שירותים פיננסיים כגון:
- הלוואות
- ביטוח
- השקעות
להלן סקירה מהירה של אותם מוסדות עבורכם, לדיוק ואיתור צרכים בצורה נוחה:
גיוס המונים במודל אשראי חוץ בנקאי
הלוואות עמית לעמית המוכרות יותר בשמם הנהוג:
- הלוואות המונים
- הלוואות חברתיות
- הלוואות P2P
תחום אשראי חוץ בנקאי זה הוא תופעה חברתית פיננסית שבאה מתוך הציבור הרחב ויוצאת לטובת הציבור ומיזמיו או צרכיו המגוונים והאינסופיים יש לומר.
זהו הוא הפתרון מושלם עבור יזמים פרטיים או עסקים קטנים המעוניינים לפתח מוצר או שירות ואין בידם את ההון ההתחלתי, הם נאלצים לפנות לבקשת עזרה כלכלית להגשמת חלומם.
באמצעות פלטפורמות מקוונות הפונות לקהלים ורשתות חברתיות מפורסמים יום יום קמפיינים ובקשות לסיוע בכספים ישירות מהציבור.
בתמורה יקבלו אותם האנשים תמורה בצורת תשורה, כגון:
- המוצר או השרות בו הם תמכו כספית
- הוקרה או תיעוד עבור כספם
- תשורות מגוונות הקשורות באופן ישיר או עקיף למיזם המגייס
- תחושת מעורבות בייסוד המיזם והגורם להצלחתו
- תמיכה הדדית חברתית
- עידוד המשק היצרני שעוזר ומפתח את הכלכלה
בהלוואות מסוג זה אין צורך בערבויות או ביטחונות ואת הרווח הגדול תעשה הפלטפורמה בה תנהלו את הקמפיין שלכם במטרה לגייס וליצור עניין בציבור העוקבים באותה הפלטפורמה.
ישנם נוסחאות לשיפור סיכויי ההצלחה בגיוס המונים שכדאי להכיר היטב טרם פתיחת קמפיין גיוס.
במידה והצלחתם לגייס עליכם לקחת בחשבון את עלויות המיסוי, ריביות הפלטפורמה והוצאות כמו שינוע המוצר לתומכים הכלכליים.
אחד מהיתרונות הגדולים בהלוואות חוץ בנקאיות הוא בכך שניתן לקיים פעילות עסקית משגשגת ודינמית על ידי כל אדם ובכך להרחיב עסקים ומשרות תעסוקה שהופכית את המשק למשק יצרני ומשגשג, כל זאת מבלי לפגוע בהתנהלות התא המשפחתי הבנקאי של אותם לווים חוץ בנקאים.
הדרך שלכם לעצמאות
כיום האופציות הן רבות ומגוונות, אם בעבר קיבלנו סירוב לקבלת אשראי מהבנק אז לא היו לנו ברירות נוספות ולא מעט רעיונות או רצונות לא התממשו.
כיום ניתן לקבל אשראי חוץ בנקאי בצורה בטוחה ומוגנת על ידי חוק ובכפוף לו.
חברות אלו צריכות לעמוד בתנאי סף תקופתיים ומגבלות פיננסיות המגנות על הציבור הנדרש להלוות כספים שמחוץ להתנהלות הפיננסית הבנקאית והשוטפת שלו.
החסרון הבולט באשראי חוץ בנקאי
כאשר הציבור נדרש לאשראי חוץ בנקאי, צריך אותו אדם לחשב את יכולות ההחזר ולעמוד בתנאי ההלוואה גם כאשר היא חוץ בנקאית.
הלוואות אלו ניתנות בקלות, ובמקרים רבים במקביל להתחייבויות פיננסיות קודמות העלולות להכניס את הלווה למשבר פיננסי ואף קריסה עד כדי פשיטת רגל ובכך להשיג את האפקט ההפוך למענו הוקמו מוסדות אשראי חוץ בנקאי.