כך ענף הבניה למגורים משנה את פניו בהתאם לשינויים בחיינו
בנייה ירוקה, הדמיות, שימוש בבינה מלאכותית לעיצוב הבית והפרדת חללים לעבודה מהבית כל אלו ועוד הינן מגמות בענף הבנייה למגורים שישנו את כל מה שאנחנו חושבים על המושג "בית" ומשלבות שאיפה לעתיד בר קיימא, מוכן למשבר הבא ולזה שאחריו.
תוכן עניינים
משבר האקלים והרגלים מתקופת הקורונה נותנים את אותותיהם
אם נסכם את השינויים שיעברו על ענף הבנייה בשנים הקרובות: "בנייה ירוקה, ממוקדת חווית משתמש"
ולא מדובר בבשורה שהגיע משום מקום, משבר האנרגיה הניע יזמים לחפש פתרונות ליצירת אנרגיה מתחדשת בכל מקום (כולל חלונות הבית בהם נשתמש בתור פאנלים סולאריים), לעודד שימוש בחומרים סביבתיים וממוחזרים, לעודד בנייה בטוחה מפני רעידות אדמה וארכיטקטורה המאפשרת את קיומם של חללים משותפים וחדרי עבודה מנותקים (אותם למדנו לחפש במשבר הקורונה).
הימים בהם יכולנו להשוות רק ביטוח דירה ולקבל את כל השאר כעובדה מוגמרת נגמרו וכעת כל אלמנט בנכס עומד למבחן בפני עצמו: איטום קירות לרעש, אור טבעי, חומרי בנייה, עמידות לזעזועים וחלוקת חללים הם שעתידים לקבוע אילו פרויקטים ימשיכו לשגשג ואלו יישארו עם העולם הישן מאחור.
עבור הדורות הבאים – רכישות מעידות על אופי
קבלנים ויזמים כבר מודעים לכך שדור ה – Y והדורות אחריו מתייחסים לצרכנות באופן שונה ומודעים להשלכות הסביבתיות של צרכנות יתר לא נבונה. בעתיד הלא רחוק, חברת בנייה שלא תתיישר עם המגמה הירוקה תתקשה למכור את נכסיה ותאלץ לקצץ במחיר.
מדובר בשינוי מבורך – הדורות הבאים מבינים שבניין שעומד רק עבור הקיום של עצמו – מבזבז מקום, אדריכלות לא נכונה מבזבזת משאבים (מבחינת חימום וקירור הבית) וקנית מוצרים יד שניה מוזילה את עלויות החיים ומאפשרת את אותה איכות חיים כמו רכישת מוצר חדש מחנות.
איך השינוי יראה בפועל? יותר ויותר בניינים בעלי חללים משותפים (לא רק עבור דיירי הבניין) יאפשרו קיום חיי קהילה, עסקים וקניות הכל באותו אזור, נותני שירות בתחום מוצרי החשמל הביתיים יעודדו מחזור מוצרים שסיימו את תפקידם עבור הנחות וזיכויים, פתרונות עיצוביים למתיחת חלל הבית וחלוקה נכונה של חלקיו שתאפשר את קיומם של חללי עבודה מסודרים יחד עם חללי התכנסות למשפחה.
באופן כללי, כל אלמנט בבית צריך לשרת שתי מטרות: קיימות ופרקטיקה.
שנה של רעידות אדמה, קריסת מבנים ובולענים מחייבת חשיבה מחדש
לפני שאתם ממהרים להצטייד בביטוח דירה ולוודא שהוא מכיל ביטוח מבנה לדירה חשוב להבין שענף הבנייה הוא בין הענפים המזהמים ביותר בעולם ואחראי ל30% מפליטת גזי החממה מה שמניע בין היתר את כניסתה של תקנה ארצית (ת"י 5281) שתחייב מבנים חדשים לעמוד בתקן בנייה ירוקה ישראלי כולל בניינים ציבוריים, בניינים למגורים, מרכזי מסחר ומוסדות חינוך. כבר לא מדובר בנושא נישתי שמעסיק מספר פעילי סביבה לבושי שרוואל אלא בשיטות בנייה מתחדשות ושימוש בחומרים ממוחזרים אשר חוסכים הון תועפות בעלויות קנייה ושינוע ומחזיקים מהותית יותר זמן. מדינת ישראל מייצרת מדי שנה פסולת בניה במשקל ארבע מיליון טון והגיע הזמן להפסיק לטמון את הבעיות שלנו.
לא חשבנו שזה יקרה: המטה וורס משפיע על מבנים במציאות
חווית המשתמש מגיעה גם לקניית נכסים "על הנייר" ומוציאה אותם מהשרטוטים המיושנים להדמיות מלאות חיים באמצעות מציאות מדומה ורבודה.
במציאות מדומה יכולים רוכשים פוטנציאלים עוד בשלב הפריסייל לצפות בנכס בדיוק כפי שיבנה כדי לקבל חוויה יותר הוליסטית ובאמצעות מציאות רבודה יוכלו להתרשם כיצד המבנה העתידי יוטמע בסביבה הקיימת. טכנולוגיות המאפשרות בין היתר גם הוזלה משמעותית במחירי הבניה באמצעות הזמנת חומרים ממוקדת והדמיות באמצעותן ניתן למצוא אפשרויות חדשות לניצול משאבים קיימים וממוחזרים.