המרת מטבע חוץ – כל מה שחשוב לדעת לפני
מטבע חוץ הוא אחד האפיקים המוכרים והמועדפים להשקעה אצל מי שמבין בכך ויכול לנצל פערי שערים, אבל רוב האנשים שממירים מט"ח עושים זאת בגלל מטרות מעשיות כמו נסיעה לחו"ל וחזרה עם עודף שנותר, תשלומים שמקבלים על עבודה או סחורות או בגלל קניות שרוצים לעשות פיזית או אונליין. בכל המקרים האלה, חשוב לדעת קצת יותר על המרת מטבע חוץ משום שמתברר שאנשים רבים לא יודעים שהם מפסידים כסף בגלל החשש שלהם ללמוד על זה יותר. גם אם אתם מבצעים את העסקאות לעתים רחוקות כדאי לדעת היכן מומלץ לעשות את ההמרה הטובה ביותר שאינה לפי שער גבוה וללא עמלות גבוהות מאוד.
תוכן עניינים
מה חשוב לדעת על המרת מטבע חוץ?
רוב הלקוחות מכירים את המונחים שער מכירה ושער קנייה משום שלפיהם הם בודקים את הערך של המט"ח שהם רוצים לקנות או למכור. מלבדם, יש גם את השער היציג של מטבע החוץ אבל גם הוא אינו השער הקובע של המרת המט"ח. השער הקובע הוא למעשה השער הרציף שמשקף את ערך המטבע באותה נקודה של היום שבה מתבצעת העסקה. השער היציג הוא שער שבנק ישראל קובע למטבע החוץ מדי יום בשעה מסוימת והוא מבטא את המחיר בשקלים. צורת החישוב היא מורכבת ומשקללת שערים מבנקים ברחבי העולם וכשער שנחשב גם לשער המסחר הוא מוסר את הערך של נקודת האמצע באותו יום מסחר. השער הרציף, לעומת זאת, נותן לכם את השער שהיה בדקה החולפת האחרונה והוא מדויק יותר לצורכי המסחר וההמרה. על כל זה יש גם שערים שנקבעים למי שמבצע את ההמרה בהמחאה או בהעברה בנקאית משום שגם שם מחושבים הפרשי הזמן והדקות. לידם יש שער מזומן למי שמוכר וקונה במזומן, כפי שאנחנו מכירים בצ'יינג'ים למיניהם. שער קנייה יהיה גבוה יותר ושער מכירה נמוך יותר מהיציג.
חשיבות הגוף שבו מבצעים את ההמרה
יש כמה גופים בישראל שאתם יכולים לבצע בהם המרת מטבע חוץ. הרוב ילכו לבנקים משום שהם רוצים לוודא שהכסף בטוח והוא אינו מזויף, למרות שהבנקים גובים בדרך כלל את העמלות הגבוהות ביותר. יש גם גופים פרטיים כמו צ'יינג' שמוכר גם מחו"ל, ויש גם את חברות כרטיסי האשראי שדרכן מבצעים המרה בכל פעם שמבצעים עסקת מט"ח באשראי. מלבד השערים והעמלה הגבוהה בבנק, חשוב ללכת לגוף שאתם יכולים לסמוך על האמינות והחוקיות שלו ולא רק על תעריפים ועמלות נמוכים ואטרקטיביים לכם.