לקחו בערך עשר שנים עד שבישראל, כמו בכל העולם המערבי, החלו להתייחס למטבעות הוירטואליים בתור מה שיש לגבות עליו מיסים כנדרש. מה שבהתחלה היה כמו רעיון מוזר של 'גיקים' הפך בשנים האחרונות למה שנדמה כמו הדבר הבא. הערך של המטבעות הוירטואליים צמח בבורסות בכל רחבי העולם ולרגולטור לא היה מה לעשות אלא להתייחס לשינוי ברצינות ולתת את דעתו עליו.
הבעיה היא עם ההגדרה של מטבע וירטואלי. קריפטו, כמו יתר המטבעות הדיגיטליים, הוא מה שמאובטח בעזרת 'כיסים' אינטרנטיים שלמעשה שומרים על מה שהוא ההסכמה המשותפת על קיומו של הכסף. כך שהשאלה היא האם בכלל מדובר על מטבע או שמא מדובר על נכס לכל דבר ועניין? נשמע קצת מסובך אבל אנחנו כאן כדי לתת את ההסבר המקיף על כל מה שאתם צריכים לדעת.
החוק משתנה כל הזמן
הדבר שיכול להיות מבלבל בתחום הוא שמדובר על תחום חדש מה שגם מוביל את הרגולטור לקבל החלטות משתנות בכל כמה זמן. לכן ההמלצה היא לא לפעול על דעת עצמכם. גם אם אתם מתכוונים לעשות מניפולציות כאלו ואחרות תחת אזרחות זרה אם יש לכם וגם אם אתם עושים הכל תחת הבנק הישראלי אליו אתם שייכים, חשוב מאוד להקפיד על כך שאת הפעולות השונות תעשו בליווי של איש מקצוע.
בסופו של יום אין מי שמעוניין לקבל ביקור מהרשויות ולשלם מה שהוא בסופו של יום, קנס גבוה בהרבה ממה שהיה משלם לו היה פועל כנדרש. זה נכון שאין מי שאוהב את רשויות המיסים אבל הדבר הנכון לעשות במקרים רבים הוא לציית לחוק כדי להצליח לסחור חופשי במה שהפך כבר מטבע פופולארי בכל רחבי העולם.