ייעוץ כלכלת המשפחה: הכוונה ממוקדת להתנהלות חכמה עם הכסף שלכם
עבור משפחות רבות שירות כמו ייעוץ כלכלת המשפחה עשוי להיות שירות שימושי ומהפכני לטובת שיפור המצב הכלכלי של המשפחה. אם תחשבו על זה, משפחה צריכה להתנהל כמו עסק כשזה מגיע לפיננסים. הרי משק בית פעיל ואף גדול המורכב מכמה נפשות (ניקח לדוגמא משפחה ממוצעת של הורים + 3 ילדים) עשויים להוציא באופן חודשי סכום של 20 אלף ש"ח ויותר. הרבה יותר.
ומה לגביי קבלת מענקי פרישה, או בונוסים בשווי מאות אלפי שקלים? גם במצבים שכאלו ייעוץ לכלכלת המשפחה עשוי לעשות סדר ולסייע לכם לנהל נכון את הפיננסים של משפחתכם.
תוכן עניינים
צריך להודות ביושר: לא כל משפחה זכתה לחינוך פיננסי או נולדה עם תואר חמישי בכלכלה והיא נוהגת לעשות ה-מ-ו-ן טעויות בכל מה שקשור להתנהלות עם כסף. עדות לכך ניתן למצוא בסקר שנערך ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אשר בדקה ומצאה שכ- 42% ממשקי הבית בישראל נוהגות להיות במינוס במשך חודש בשנה לפחות. אז מה זה אומר? האם מדובר ב"גזרת גורל" שצריך לקבל ולחיות איתה? ממש לא!
הדבר הראשון שרצוי לעשות הוא לשנות את הגישה שלכם לכסף ולהתחיל להתייחס אליו כאל מעיין "ישות"; דמות שאתם מנהלים איתה מערכת יחסים ארוכת טווח. ומה מלבד אמון הוא הדבר הכי חשוב בכל מערכת יחסים? הדאגה, תשומת הלב, הרצון לטפח ולדאוג שתצמח וכמובן השאיפה להימנע מטעויות אשר חלילה עלולות "לפוצץ" את הכול. שנית, אתם צריכים לחשוב על התא המשפחתי שלכם כעל עסק לכל דבר: לבדוק הוצאות (גם בלתי צפויות), הכנסות, חובות, איפה אפשר להצטמצם וכו'. במקביל עליכם להגדיר את מטרותיכם הפיננסיות ולגבש תוכנית ממוקדת אשר תעזור לכם להשיג אותן. איך עושים זאת? בעזרת ייעוץ כלכלת המשפחה!
ייעוץ כלכלת המשפחה? מה זה? מי עושה את זה?
'ייעוץ כלכלת המשפחה' הינו תחום שירות בעולם הפיננסים העוסק באופן ספציפי בשאלות כלכליות שמטרידות משפחות:
- איך מגיעים לניהול תקציב מאוזן?
- איך "חיים בשלום" עם הלוואות משכנתה?
- האם עדיף לחיות בשכירות?
- איך מנהלים הגנות פיננסיות דרך בחינת התיק הביטוחי (ביטוחי החיים, הבריאות, התאונות והסיעודי)?
- איך מפתחים ומשמרים תודעת שפע?
- איך מגבשים אסטרטגיה להגשמת יעדים כלכליים: רכישת רכב, קניית בית, יציאה לחופשה, סגירת מינוס וכו'?
- כיצד ממנפים את ההון האישי דרך ביצוע השקעות מגוונות?
- איך מתכוננים למצב של פיטורין?
- איך מערבים את הילדים בקבלת החלטות פיננסיות?
- ועוד…
העוסקים בייעוץ כלכלת המשפחה הינם יועצים מוסמכים שהוכשרו לכך ולהלן הדברים שעליכם לבחון בטרם תבחרו ביועץ כזה:
רמות ידע וניסיון
נכון כשאתם זקוקים לאנשי מקצוע כמו אינסטלטור, מדביר, חשמלאי, צבעי, לוכד נחשים, טכנאי מזגנים וכו' אתם תעדיפו לבחור בבעלי הניסיון אשר מגיעים עם "קבלות מהשטח"? אז על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בפלוני אשר הולך לייעץ לכם כיצד אתם אמורים להתנהל עם כסף – אתם מוכרחים ללכת על יועץ מנוסה שגם יידע לספק לכם את "הסחורה": להביא את המשפחה שלכם מנקודה A ל- B; ממצב של מינוס וחששות כרוניים על איך תסגרו את החודש להתנהלות כלכלית נבונה מאוזנת אשר תאפשר לכם לישון בשקט בלילה.
בשעת בחירתכם ביועץ המתמחה בייעוץ כלכלת המשפחה, אל תקלו ראש וערכו סקר שוק נרחב על מנת לאתר את היועץ שעונה למידתכם ומטרותיכם.
רשימת ממליצים
אם תשאלו אותנו – שיטת 'הפה לאוזן' היא כלי הפרסום העוצמתי ביותר; באמת. תזכרו למשל באותו החבר שסיפר לכם פעם על מסעדה "פגז" והחלטתם שאתם חייבים לנסות אותה גם כן – רק בגלל שהוא המליץ לכם עליה.
אז כן, שווה לבדוק האם ישנן חוות דעת על היועץ הספציפי שאתם שוקלים לעבוד מולו או שאולי לאדם מהמעגל הקרוב אליכם, יצא לעבוד מולו בעצמו.
יועץ שהוא גם חבר
"להוציא משפחה מהבוץ" זה תהליך אישי ואינטימי מאוד. היועץ נוגע בפצעים כואבים ולעיתים אף ממליץ "לחתוך בבשר החי" (הוצאות) כדי לשפר את המצב הפיננסי. על כן – לעולם אל תתפשרו על מציאת יועץ מקצועי אולם וודאו כי מדובר גם באדם סובלני אשר יושיט לכם כתף להישען עליה. בנוסף, בחרו ביועץ עם "ראייה מרחבית" אשר ידע להתאים לכם פתרון הוליסטי ב- 360: ניהול תקציב, תיק ביטוחי, חיסכון לפנסיה, השקעות, חיסכון לילדים, ירושה ועוד.
מילות סיכום
עכשיו כשאתם יודעים מהו ייעוץ לכלכלת משפחה ומה הן הנקודות העיקריות אשר יועצים בתחום הזה נוגעים בהן – נותר לכם לשאול את עצמכם שאלה אחת פשוטה: האם תוכלו לשפר את מצבכם הפיננסי לבד או תעדיפו להיעזר בגורם מנוסה שכבר הצליח לעזור למשפחות רבות להתיר את כבלי החובות ולהגיע לחופש כלכלי?
אין לראות בכתוב המלצה להשקעות או פעולות כל שהן בשוק ההון ואינן מהוות תחליף לייעוץ פיננסי או תכנון עסקאות בכלל. כל הכתוב מהווה דעה אישית וכל העושה שימוש בתוכן במאמר בפעולות פננסיות עושה זאת על אחריותו בלבד.