דוגמא לקורות חיים – 5 סגנונות נפוצים
תוכן עניינים
הדילמה הקשה ביותר בשלב בניית עיצוב קורות החיים הוא בחירת הסגנון, העיצוב שימשוך הכי הרבה תשומת לב חיובית, וכמובן – התוכן, מה כדאי לכתוב ואיך. לאחר סקירה וניתוח של עשרות עד מאות קורות חיים שונים החלטנו להציג בפניכם דוגמא לקורות חיים שיעזרו לכם לעצב ולכתוב את קורות החיים הבאים שלכם בקלי קלות.
דוגמא לקורות חיים: סגנון #1 – סטנדרט
דוגמא לקורות חיים פופולריים ביותר הם – קורות חיים סטנדרטים, הם בעלי נוסח אחיד וכרונולוגי המאפשר לקורא לעבור בצורה נוחה על ניסיונו המקצועי והאישי של אותו אדם.
היתרון הגדול בקורות חיים אלו הוא שהם מוכרים לרוב, כל מראיין יודע איפה למצוא במהירות כל נתון או מידע, בנוסף קלים ונוחים בהנחיות הבניה והעריכה עצמה.
החיסרון אין שום ייחודיות או שונות, נותנים לנתונים היבשים לדבר.
דוגמא לקורות חיים: סגנון #2 – ציבוריים
קורות חיים ציבוריים מאורגנים ונקיים ממידע קר, תוכלו לזהות בקורות חיים אלו אירועים משמעותיים ומוכרים המספרים את קווי הדמות הציבורית, תרומתה ועשייתה, לרוב קורות חיים ציבוריים נעשים בתשלום לגורם מקצועי ומיומן שיודע להעביר את המסרים הנכון לאותה פרסונה והתאמתם לקהל רחב ביותר.
תוכלו לזהות תמונה ממלכתית, שם מודגש, סיפור חיים מרשים, השכלה, ניסיון צבאי, ניסיון מקצועי ובעיקר הישגים.
מטרת קורות חיים אלו היא ליצור דעת קהל חיובית ובעיקר חוות דעת אמינה וניטרלית.
דוגמא לקורות חיים: סגנון #3 – מקוונים
בעידן האינטרנטי ניתן למצוא מידע כמעט על כולם, בשנים האחרונות החלו לצרף בקורות חיים קישורים ותגים המפנים לפרופילים אישיים ברשתות חברתיות, שם המראיין או מציע העבודה יכולים לקבל חוות דעת נוספת ופרטים נוספים אודות האדם המציע עצמו לעבודה. דוגמא לקורות חיים מסוג זה מייצג את קידמת הטכנולוגייה לצד הצורך הבסיסי של מועסק או עסק בקורות חיים לשם התאמת המשרה לעובד המתאים.
שימו לב שזהו כלי מאוד חזק עבור מחפשי עובדים גם מבחינת פרסום משרות וגם מבחינת מידע אודות הפונים והמתעניינים במשרה.
הפלטפורמות המוכרות ביותר הן:
- לינקאדין
- פייסבוק
- אינסטגרם
הקפידו להתאים את הפרופיל שלכם לסגנון חייכם ובהלימה לעבודה בה אתם רוצים לעבוד, במקרים מסוימים זה עלול לשחק עבורכם קלף חזק ובמקרים אחרים אין לעניין משקל כלל, הדבר תלוי במשרה או במקום העבודה.
דוגמא לקורות חיים: סגנון #4 – בעל פה
בסגנון זה ישנם שני היבטים:
- הצגת קורות חיים בעת ראיון עבודה.
- הצגת קורות חיים פרונטליים בסביבה משתנה.
המשותף לשני סגנונות אלו הוא שהם דורשים מהמרואיין כישורים מעט שונים הכוללים:
- הצגת דברים מול קהל.
- שפת גוף ואנרגיות.
- כריזמה או תכונת אופי אחרת בולטת.
- היכרות אישית.
- הצלבת נתונים.
דוגמא לקורות חיים מסוג זה הוא מעט טריקי, בעצם לדעת בעל פה את קורות החיים שלכם זה לא אמור להיות מסובך, הרי אתם אלו שחוויתם וצברתם כלים וידע לאורך השנים ואין מי שמכיר אותכם טוב יותר מעצמכם, אך יחד עם זאת, ייתכן ותדרשו להציג את עצמכם מספר רב של פעמים בין אם ביוזמתכם או ביוזמת המעסיקים שלכם, לכן מומלץ ואף כדאי לכם ללמוד ולשנן את הרזומה שלכם בסדר המתאים לכם ויכול להתאים לכל מצב.
לא פעם יצא לאקדמאים לתאר או לספר את קורות חייהם בעל פה במהלך אירוע חברתי או מפגשים אחרים, דווקא במקומות האלו הקשר הוא אישי ומחבר יותר.
מעבר לכך, זה לא משנה באיזה דוגמא לקורות חיים החלטתם לבחור, כל עוד קורות החיים יוצרות עבורכם ראיונות עבודה ופרודוקציה – הרי הם עובדים כפי שצריך. בפגישת הראיון ישאל המראיין שאלות אודות הכתוב והמצוין בקורות חיים שלכם, לכן עליכם להרחיב לעצמכם בעצמכם כיצד תרצו לתאר את המשרה, ממה להתחיל ובמה לסיים.
מומלץ לתת למראיין לשאול את השאלות ולענות תשובות תמציתיות, קצרות וקולעות.
דוגמא לקורות חיים: סגנון #5 "כרטיס ביקור"
כיום צצים סביבנו לא מעט כרטיסי ביקור דיגיטליים, כלי זה נחשב לחדש ומספר מידע מהיר, פרקטי וקורא לפעולה ליצור קשר או לפתוח קובץ חיים מצורף ולינקים או מידע מורחב נוסף.
עיצוב סגנון זה הוא כללי מאוד ומגדיר מהר את יכולותיו המקצועיות של המועמד. שימוש בסגנון זה של קורות חיים מראה על חדשנות ועל היכרות עם עולמות תוכן מתקדמים. כרטיס ביקור דיגיטלי לא מחליף קורות חיים, הוא בעצם סוג של כותרת לקורות חיים אבל משדר אלגנטיות רבה.
דוגמא לקורות חיים – לכל מטרה
קורות חיים זהו מסמך שימושי שמלווה אותנו לאורך כל חיינו, כל שינוי או מעבר מצריכים עדכון בקורות החיים שלנו, ישנם לא מעט אפליקציות וכלים שיערכו ויעצבו עבורכם את קורות החיים שלכם, תוכלו לבנות לעצמכם כמה קורות חיים לדוגמא ולבחור את המתאים ביותר על פי סגנון העבודה או המשרה אליה אתם מנסים להתקבל.
דוגמא לקורות חיים – בחינם
כיום ניתן לחפש קורות חיים ודוגמאות לקורות חיים במנועי חיפוש כמו גוגל, לאתר ולראות קורות חיים רבים, כך תוכלו:
- לקבל רעיונות יצירתיים.
- להשוות סגנונות.
- להתרשם כמו המעסיקים.
- להחליט מה מתאים לאותו משרה.
בנוסף באפשרותכם לבדוק ולצפות בקורות חיים בסגנונות רבים סביב העולם על ידי חיפוש קורות חיים בשפות אחרות, לפתוח ולהתרשם, אולי תמצאו סגנון חדשני ומקורי שלא חשבתם עליו ויכול לספק עבורכם יתרון.
דוגמא לקורות חיים הטובה ביותר היא ההתאמה של קורות החיים לסוג המשרה. צייר יגיש תיק עבודות וציורים, זמר ישיר באודישן וכל מקצוע מחייב הוכחת ביצוע בסופו של דבר. כמוכם גם המעסיקים יודעים שלא כל מה שכתוב בקורות חיים מחייב את המציאות, לא פעם כתוב משהו בקורות חיים שאנחנו כבר פחות מנוסים בו או שהענף השתנה ואנחנו כבר לא בקיאים כמו שהיינו.
וודאו שאתם מציגים את האני האמיתי שלכם בפני המעסיקים, הציגו את הכישורים האמיתיים שלכם, את הרצונות והתחושות האמיתיות שלכם, אולי כך תמצאו את הזיווג המושלם עבורכם בתחום העסקי והתעסוקתי.
דוגמא לקורות חיים – סיכום
ישנם לא מעט סגנונות לקורות חיים, אך בסופו של דבר המציאות היא שתקבע את התאמתכם. בדרך כלל נהוג על ידי המעסיקים להציע לכם תקופת הסתגלות או תקופת מבחן הדדית שבה אתם והמעסיק בוחנים את ההתאמה והיתרונות מול החסרונות של הצד השני במשוואה.
בתום תקופה זו יעריכו אותכם מחדש ויחליטו האם מה שכתבתם בקורות חיים הוא אכן מה שאתם מציגים בפועל ולפי זה ימשיכו או לא את ההתקשרות איתכם. לכן, לא חשוב הסגנון או באיזו דוגמא תבחרו, בסופו של דבר להיות מקצועיים, איכותיים ויוקרתיים זו בחירה שלכם ומה שתספקו זה מה שהמעסיק יראה וינתח.
אין זה אומר שצריך לוותר על עיצוב ומקוריות כדי להבליט תכונות או כישורים רלוונטיים, תוסיפו אותם במקומות הנכונים ובהלימה למציאות. אם החלטתם לפנות לאיש מקצוע שיכתוב עבורכם את קורות החיים, בסוף התהליך וודאו שאתם קוראים בעיון את המסמך, פסלו טעויות, הגזמות, חסרים וניסוח, בסוף אלו הפנים והרושם הראשוני שלכם.
אל תמעיטו בערך המסמך וייחסו לו חשיבות וחשיבה רבים, רק ככה תשיגו את מבוקשכם ותממשו את היכולות המקצועיות האמיתיות שלכם.
- אין בתוכן זה משום המלצה, חוות דעת או ייעוץ משפטי או פיננסי, כמו כן תוכן זה אינו מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף, המסתמך על מסמך זה עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.