אתרים מובילים לשמיעת שירים
היכרות עם אתרים כמו ספוטיפיי, סאונדקלאוד, טיידל, איי טיונס וכמובן בנדקמפ יכולה לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו להשיג יתרונות שלא קיימים ביו טיוב. אז מאיפה מתחילים ומה משפיע על חוויית ההאזנה שלנו? הנה 5 אתרים שאתם חייבים להכיר.
תוכן עניינים
מיהם 5 האתרים המובילים בעולם לשמיעת שירים?
השאלה המתבקשת היא כמובן מה מרכיב את הרשימה של 5 אתרים מובילים לשמיעת שירים. אם נדע טוב יותר מה נמצא ברשימה, נוכל להצביע על יתרונות וחסרונות של כל אפשרות ואף להשוות אותה לפלטפורמה המוכרת של Youtube מבית גוגל:
- ספוטיפיי
האפשרות המומלצת גם להאזנה במחשב וגם באפליקציה היא ספוטיפיי. אפשר לבחור בין מסלולים בתשלום או במסלול בלי תשלום ועם פרסומות ולקבל גישה מיידית למאות מיליוני שירים מכל רחבי העולם. היתרון של Spotify הוא פלטפורמה נוחה, תמיכה מלאה בעברית ואפשרויות להיחשף ראשונים לסינגלים חדשים, בעוד החיסרון הוא שבחשבון החינמי איכות הצליל נמוכה ויש הרבה פרסומות. בנוסף, התגמול ליוצרים הוא נמוך מאוד.
- סאונדקלאוד
כל רשימה של 5 אתרים מובילים לשמיעת שירים כוללת בתוכה את סאונדקלאוד. כיום רשומים לשירות של SoundCloud מעל 175 מיליון משתמשים והיא מומלצת בעיקר עבור מפיקים מוזיקליים, תקליטנים ויוצרים. שירות הפרו עולה למשתמשים 7 דולר בחודש ושירות הפרו אנלימיטד עולה 15 דולר לחודש, כאשר המטרה היא לאפשר ליוצרים לקבל מידע מלא על אופן צריכת המוזיקה שלהם: ספירת הצגות, הורדות, הערות, לייקים ועוד. בנוסף, השירות החינמי מאפשר ליוצרים להעלות עד 3 שעות תוכן ושדרוג לפרו מעניק שעות נוספות.
- tidal
אתר טיידל והאפליקציה התומכת בו נכנסו לרשימה בעיקר בגלל המעמד הבינלאומי שלהם. התמיכה בעברית יחסית מוגבלת, אך מי שמחפשים מוזיקה מכל רחבי העולם כנראה ימצאו את זה על גבי הפלטפורמה הזו בקלות וביעילות. מעבר לכך, העלות החודשית של טיידל זולה יותר מאשר ספוטיפיי.
- אייטונס
אי אפשר לדבר על 5 אתרים מובילים לשמיעת שירים בלי להזכיר את איי טיונס. למרות שמדובר על אתר, פלטפורמה ואפליקציה המיועדים למשתמשים רשומים של חברת אפל בלבד, אבל הנוחות משחקת תפקיד חשוב ומוכיחה את עצמה. כמו כן, ניתן להוריד את איי טיונס למערכת ההפעלה ולנהל את כל אוסף המדיה על גבי ווינדוס.
- bandcamp
אתר בנדקמפ ייחודי בכך שהוא מאפשר לרכוש אלבומים שלמים. בחלק מהאלבומים ניתן להאזין לרוב הרצועות גם בסטרימינג, אבל הדגש הוא על פירגון ליוצרים. בין היתר, רואים את זה בזכויות יוצרים בסכומים גבוהים ובכך שברכישת אלבום ניתן גם לצרף מרצ'נדייז, מתנות, אקססוריז ועוד. המטרה של בנדקמפ מלכתחילה הייתה לספק ממשק מקוון למוזיקאים כדי לאפשר להם לחלוק ולמכור מוזיקה, אך רשימת המנויים מעידה על ההצלחה של החברה גם בקרב משתמשי הקצה.
אילו יתרונות יש באתרים הללו שאין ביוטיוב?
אחד השימושים העיקריים ביוטיוב הוא האזנה למוזיקה, אבל הייעוד המקורי הוא אחסון ושיתוף סרטוני וידאו. יתרה על כך, הפלטפורמה הרגילה של יוטיוב כבר לא מספיקה לצרכני מוזיקה ולכן הוקם אפיק אחר שנקרא יוטיוב מיוזיק.
המטרה של יוטיוב מיוזיק היא להתחרות באתרים השונים לשמיעת שירים ולספק לצרכנים את אותה חוויה. אבל בפועל, לכל האתרים ברשימה יש יתרון משמעותי שנובע מהתמקדות בשירים – בעוד ביוטיוב מיוזיק מתמקדים בקליפים והופעות חיות.
במילים אחרות, יוטיוב מיוזיק היא ניסיון של חברת יוטיוב להתחרות באתרים המובילים לשמיעת שירים, תוך ניצול התוכן שעומד לרשותה. היתרון הוא תהליך הרשמה פשוט ועלות נמוכה עם תקופת ניסיון בחינם, בעוד החיסרון הוא ממשק מסורבל.
בנוסף, היתרון של כל האתרים ברשימה הוא שניתן לקבל בהם ביוגרפיה או המלצות של האמנים עצמם, אבל ביוטיוב מיוזיק זה לא קיים. לבסוף, יש לציין שבכל האתרים מלבד אייטיונס ניכרת עריכה אנושית בבחירת הפלייליסטים – בעוד ביוטיוב מיוזיק זה מבוצע על בסיס בינה מלאכותית.
הזרמה אונליין היא הדרך המובילה, הנפוצה והטובה ביותר להאזין למוזיקה בכל מקום בעולם שיש בו חיבור לאינטרנט. בין אם אנחנו מחפשים דרכים של הורדת שירים מיוטיוב ובין אם לא, הסטרימינג הוא המלך.
באמצעות סטרימינג מן הסוג הזה אנחנו יכולים להאזין ללהקות ולשירים האהובים עלינו מכל מקום ובכל זמן, גם בלי להתחייב לרכישת האלבום המלא. יתרה על כך, הפלטפורמות הקיימות מאפשרות לנו להיחשף למוזיקה שאולי לא ידענו על קיומה.