העברת בעלות רכב באופן מקוון ושלבים לביצוע והמסמכים הדרושים
תוכן עניינים
מסמכים רלוונטיים לביצוע העברת בעלות רכב?
האלמנט הרביעי שחשוב לדעת הוא שכדי לבצע העברת בעלות רכב יש להגיע עם כל המסמכים הרלוונטיים אל סניף הדואר.
1. תעודות מזהות של שני הצדדים
2. מסמכים הרלוונטיים של הרכב
3. מידע על הדגם
4. מספר הרישוי
5. רמת הגימור וכדומה, על מנת לוודא שהעברת הבעלות מתבצעת בדיוק על הרכב הספציפי עליו מדובר.
טופס העברת בעלות רכב
איפה מבצעים העברת בעלות רכב?
כדי לבצע העברת בעלות רכב צריך לשים לב גם למיקום ההעברה. העברת בעלות מתבצעת באופן מסורתי בסניף הדואר לרשימת איתור הסניפים , אך יש אפשרות נקודתית לבצע אותה גם ברשת, או במשרד הרישוי. בעיקרון, סניף הדואר הוא המקום הנוח והזמין ביותר לבצע בו את ההעברה. המוכר והקונה מגיעים לנקודה הרלוונטית, עם המסמכים הרלוונטיים, ואנשי הדואר מבצעים את ההעברה בתוך כ-10 דקות תוך כדי עדכון הנתונים במשרד התחבורה. כאמור, ניתן לבצע העברת בעלות רכב באינטרנט, אך ההליך לא מתאים לכולם.
העברת בעלות רכב באינטרנט
הדבר השלישי שחשוב לדעת הוא שהחל מחודש מאי 2020, ניתן לבצע העברת בעלות רכב דרך אתר Gov.il , השייך לממשלה. עם זאת, ההליך הוא לא תמיד פשוט ונגיש לכולם. ראשית, אנשים שרוצים לבצע העברת בעלות רכב באינטרנט צריכים להיות רשומים לאתר הרלוונטי, ואם לא עשו זאת מראש, ייתכן שעדיף להם לסור לתחנת הדואר הקרובה כדי לחסוך זמן. שנית, יש לוודא שלרכב יש רק בעלים אחד, ובנוסף, יש גם לראות שרישיון הרכב הוא בתוקף. כל נושא שאינו מוסדר בצורה מושלמת לא ייקלט באתר, ותאלצו ללכת לדואר או למשרד הרישוי כדי להסדיר את הנושא. גם אנשים שלא זכו באגרת רישוי מופחתת (תו נכה למשל) לא יכולים לבצע את ההעברה ברשת. בנוסף, גם רכב עליו יש הגבלות (קנסות וכדומה) לא יכול לעבור בצורה מקוונת. גם מכוניות כמו מוניות או רכב תיירות לא יכולים לעבור אונליין ובגדול, המורכבות הדיגיטלית היא גדולה נכון להיום, בתקווה שהשירות הזה ישתפר בעתיד.
מהי העברת בעלות רכב?
ראשית, חשוב להבין מה היא העברת בעלות רכב ולמה עושים אותה. העברת בעלות רכב הוא הליך לשינוי הרישום של בעלי הרכב בצורה רשמית ברישומי משרד התחבורה. רכבים בישראל חייבים להיות משויכים לבעלם הנוכחי, מהרגע שאותו אדם מתחיל לנהוג ברכב. הסיבה היא פשוטה – מערכת הענישה והפיקוח בישראל מענישה את הבעלים דרך מספר הרכב, ולא בצורה פרסונלית. כך נעשה בעבירות חנייה או בכל הנושא של מצלמות מהירות. לכן, חשוב לדעת מי הוא הבעלים על מנת שהאכיפה תתבצע על האדם הנכון.
מתי צריכים העברת בעלות רכב?
העברת בעלות רכב צריכה להתבצע ברגע שהתשלום על הרכב הועבר למוכר. מאותו רגע, למעשה, הרכב הוא של הקונה באופן מעשי. למעשה, המוכר והקונה צריכים לפנות לתחנת הדואר הקרובה, או
העברת בעלות רכב באינטרנט – אתר ייעודי של הממשלה, או למשרד הרישוי (נרחיב על כך בהמשך) ולבצע את ההעברה באותו רגע, על מנת שיהיה אפשר להעביר את הרכב לקונה ולסיים את התהליך.
ישנם מקרים בהם סניף הדואר סגור או שהכסף של הקונה הועבר בהעברה בנקאית ויגיע לחשבון של המוכר רק ביום למחרת, ולכן, הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו הוא התזמון של העברת בעלות וחשוב לקבוע זאת מראש ולפני העברת הכסף.
כמה עולה העברת בעלות רכב ?
העברת בעלות מי משלם ? עניין המחיר בזמן העברת בעלות רכב הוא הנושא החמישי שחשוב להכיר. המחיר על העברת בעלות הוא משתנה בהתאם לסוג הרכב. כמובן שסוג הרכב הרלוונטי והשכיח ביותר הוא רכב מנועי מכל סוג. במקרה כזה, מדובר על עלות של 219 שקלים, שעשויה להתחלק לכל הכיוונים. לרוב, מי שמשלם את הסכום הזה, שהוא נמוך יחסית, הוא הקונה של הרכב. עם זאת, יש מקרים בהם הקונים מתעקשים על חלוקה שווה או על הפלת העלות על המוכר.
כאשר מדובר בסכום כל כך שולי כאשר קונים רכב בעשרות אלפי שקלים, נהוג להוסיף את הסכום הזה. עם זאת, יש קונים שמתקטנים, וצריך לדעת להתנהל בחוכמה כדי לא לפוצץ את העסקה על זוטות. אגב, מחיר העברה של קטנוע, אופנוע ואופנוע עם רכב צדי, או רכב לא מנועי מכל סוג הוא 74 שקלים. עלות העברת בעלות רכב מנועי מכל סוג, כשהוא נרשם על שם בעל רישיון סחר עולה 37 שקלים בלבד.
העברת בעלות לרכב ללא טסט
הנושא של העברת בעלות ללא טסט הוא הנושא השישי שחשוב להבין בו בעת העברת בעלות רכב והוא מעט מורכב יותר, שכן לא ניתן לבצע העברת בעלות רכב ללא טסט מעל 3 חודשים גם אם העמלה שולמה. מה שכן אפשר לעשות, זה לגשת למשרד הרישוי ולהקפיא את רישיון הרכב, דבר שיאפשר ביצוע העברת בעלות במשרד הרישוי עם רישיון מוקפא. בשלב הבא, על הבעלים החדשים להפשיר את רישיון הרכב ולהעביר טסט במידה והוא יהיה מעוניין בכך.
שוק הרכב בישראל הוא שוק דינמי מאוד, כאשר אנשים פחות נוטים לשמור על רכבים לאורך זמן כפי שהיה נהוג בעבר. הסטנדרט, וזאת כדי להימנע משחיקה של הרכב, ירידת ערך, וביקורים תכופים במוסך, הוא החלפה של הרכב בכל כ-3 עד 4 שנים. לכן, אנו רואים הרבה מאוד אנשים שמוכרים את הרכבים שלהם, ונאלצים לבצע את הפעולה של העברת בעלות רכב בצורה רשמית. תהליך פורמלי שצריך לשים לב לפרטים הקטנים שלו, כדי לא להיתקע או לפוצץ את העסקה. הנה 5 דברים ששווה לשים אליהם לב כאשר מוכרים או קונים את הרכב, ורוצים לבצע העברת בעלות רכב כדי לסגור את העסקה.
חשוב לדעת
הדבר השביעי והאחרון שחשוב לדעת בנושא העברת בעלות הוא שיש 3 דרכים לבצע את התהליך, כאשר הדרך המקובלת והקלה ביותר היא דרך סניף הדואר הקרוב לביתכם. עם זאת, אנשים שרשומים באתר הממשלתיים, והרכבים שלהם רשומים כראוי, יכולים לבצע את ההעברה גם באינטרנט בצורה מהירה. המקום השלישי שבו אפשר לבצע העברת בעלות רכב הוא משרד הרישוי, אך זה רק במקרה שקיימת הגבלה או שעבוד על הרכב, רישיון הרכב פג תוקף מעל ל-3 חודשים, או שאדם מבקש פטור מאגרם רישום עקב מקרים ספציפיים כמו רישום שם הרכב גם על בן או בת הזוג, או שהוא אדם נכה.
הדבר החשוב ביותר הוא להביא את כל המסמכים הרלוונטיים ולנסות לזרז את התהליך הבירוקרטי. ככל שאנשים יהיו מסודרים יותר, הם יוכלו לבצע העברת בעלות בצורה נעימה יותר וכזו שלא תבזבז להם את כל היום.