המדריך המלא לפתיחת חשבון בנק
מחפשים פרטים אודות פתיחת חשבון בנק? מעוניינים לדעת כיצד מתבצע הליך פתיחת חשבון בנק בכל בנק בישראל? הכנו במיוחד עבורכם את המדריך המקצועי שיעזור לכם להבין כיצד לבצע פתיחת חשבון בנק, ואילו פרטים אישיים תצטרכו למסור בעת פתיחת חשבון בנק בסניף שלכם. אז קדימה בואו נצא לדרך!
תוכן עניינים
כיצד מתבצע תהליך פתיחת חשבון בנק?
בעבר, בשביל לפתוח חשבון בנק, היינו צריכים להגיע לסניף הבנק באופן פיזי, להציג את המסמכים הדרושים לבנק, לחתום על כמות ניירת בלתי נגמרת – והנה היה נפתח לנו חשבון בנק בסניף המבוקש.
כיום, מרבית הבנקים אפילו לא מבקשים מאתנו להתייצב באופן פיזי בסניף. בימינו, ניתן לבצע פתיחת חשבון בנק באמצעות אפליקציית בנק שיכולה לצלם אותנו, ומבקשת מאתנו צירוף של מסמכים הדרושים, ניתן אפילו לחתום באפליקציה – והופ – חשבון הבנק נפתח.
כמה שהליך פתיחת חשבון בנק נשמע פשוט וקליל – הרי שלא תמיד כך המצב, ובפעמים רבות ברגעי חשש, הבנק יבקש לערוך אודותיכם בדיקות נוספות.
מה יציעו לנו בעת פתיחת חשבון בנק?
בעת פתיחת חשבון בנק, הפקיד יציע לכם הזמנת אשראי על פי מידע ההכנסות הכלכליות שלכם. כנראה שיוכלו להציע עבורכם מגוון מסלולי תשלום שונים, ואתם ממש לא חייבים למהר להסכים לכך מכיוון שקיימים הרבה כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים שעשויים להיות הרבה יותר משתלמים עבורכם, ותוכלו לקבל את ההטבות המשתלמות שאותם הכרטיסים מעניקים.
כמובן שמומלץ להימנע עד כמה שניתן משימוש באשראי עם מסגרות גבוהות, וזאת בכדי שלא להיכנס לחובות מיותרים.
בנוסף לכך, תוכלו להזמין דרך הבנק פנקסי שיקים – שיוכלו לשרת אתכם לצורך תשלומים שונים. קחו בחשבון שבעת פתיחת חשבון בנק, ידברו איתכם גם על מסגרות החשבון, ההלוואות השונות שאתם יכולים לקבל, וכמובן שכל זאת יבוצע בתנאי שתציגו הכנסות מספקות. קטינים מתחת לגיל 18 יצטרכו להגיע עם הוריהם לצורך פתיחת חשבון בנק, וברוב הפעמים הבנק יבקש מההורה לשמש כגורם אחראי לצורך ביטחון עבור הבנק.
מה זה בכלל חשבון בנק?
כולנו מכירים את המונח "חשבון בנק", אך מה זה בעצם אומר לנו? והאם לכסף שלנו באמת יש חדר קטן שבו הוא מאוחסן? אז הרשו לנו להפריך את המחשבות שלכם ולספר לכם שאם אין בבעלותכם מטבעות יקרות ערך ואתם לא ממעמד המילניום שיש בבעלותו הון וזקוק לאחסון מזומנים, כנראה אפילו שהכסף שלכם לא באמת קיים באופן פיזי. והמספרים מחושבים ומתעדכנים באלגוריתם של מחשב חכם בלבד.
לכל אחד יש מספר חשבון בנק, וזהו המקביל הישיר של תעודת הזהות שלנו בחיים האמיתיים. אז אחרי שהבנו מהו בעצם חשבון בנק והעובדה שלא מדובר בחשבון עם כסף ממשי, אלא, בחשבון וירטואלי במחשב – בואו ונתמקד בהליך פתיחת חשבון בנק.
מה חשוב לדעת כשרוצים לפתוח חשבון בנק?
אחרי שהבנו שאת הליך פתיחת חשבון בנק ניתן לבצע באמצעות הגעה פיזית לסניף, או באמצעות אפליקציה ייעודית של הבנק, בואו נדבר על הפרטים הקטנים שחשוב לדעת לכל אחד מאיתנו בעת הגיעו לבנק.
- החליטו מהי מטרת החשבון – השלב הראשון והחשוב, זה להחליט מהי המטרה של חשבון הבנק שלנו, אתם תופתעו לגלות אבל אנשים מנהלים חשבונות בנק לא רק עבור התנהלות כלכלית יומיומית בסיסית, ישנם חשבונות בנק עסקיים, חשבונות בנק שנועדו לחסכונות, וכן גם חשבונות עם השקעות וחשבון לחיילים ולסטודנטים. בעת פתיחת חשבון בנק, חשוב לוודא איזה סוג חשבון פותחים. מכיוון שעקב כך יתאימו עבורכם את התנאים והעמלות המתאימות.
- הצטיידו במסמכים הדרושים – השלב השני זה, לאגור לבנק את כל המסמכים הדרושים. ככלל, הבנק מחויב על פי חוק לפתוח לכל הפונה אליו חשבון בנק, אך אם היה לכם עבר לא נקי מבחינה כלכלית, הבנק יבקש מכם להציג את המידע הדרוש עבורו בכדי להעניק לכם אפשרויות התנהלות מרובות מבחינה כספית. פה גם חשוב לציין שלרוב בעת פתיחת חשבון בנק יבקשו מכם תעודת זהות ותצטרכו לענות על כמה שאלות בודדות, אבל במידה ותרצו לקבל הלוואות משכנתא, הרי שתצטרכו להציג לבנק שלכם את תלושי המשכורת או דוחות רווח והפסד עבור עובדים עצמאיים.
לסיום, ניתן לומר כי הליך פתיחת חשבון בנק הינו תהליך פשוט שלא ייקח לכם יותר מכמה בודדות אחדות של הצגת מסמכים וחתימתם, אך חשוב להיות כנים וגלויים עם הפרטים אותם תמסרו לבנק. שכן, אם לבנק יעלה חשד כלשהו אודותיכם, הוא יוכל להגביל את החשבון שלכם ולא להעניק לכם מסגרות אשראי או לקיחת הלוואות. לכן, מומלץ וכדאי ביותר להתנהל בחוכמה בעת פתיחת חשבון בנק. בהצלחה!