נכון, לכולנו יש ביטוח כזה או אחר, אז מסתבר שללא מעט מאיתנו יש גם כפל ביטוחים או יתרת ביטוח כלומר ביטוחים שאנחנו משלמים עליהם ללא סיבה כי כבר יש לנו כיסויי דומה בפוליסה אחרת.
בכתבה זו תגלו שלפעמים המצב כל כך מסובך וכל כך חבל שלא ניתן לרכוש פוליסה אחת מלאה שתכסה אותנו באופן מוחלט, במקום זאת אנחנו נאלצים לרכוש פוליסות נוספות, אך מה קורה כשבפוליסות שונות יש את אותם הכיסויים בנוסף לכיסוי המרחיב שלשמו רכשנו את הפוליסה.
מה זה כפל ביטוחים?
זהו מצב בו מבוטח מחזיק יותר מכיסוי ביטוחי אחד עבור אותו סיכון כגון ניתוח או רכישת תרופה שמחוץ לסל התרופות ועוד. עיקר כפל הביטוח הוא בין השב"ן כלומר שירותי בריאות נוספים לביטוחי הבריאות הפרטיים.
מי ביקש את המחקר?
כמעט בכל פניה לרשות התחרות היא בעקבות צד שנפגע. מחקר כפל הביטוח התחיל בעקבות פניות מרשות שוק ההון, וכאשר זו ביקשה לערוך מחקר תחרותי על שוק ביטוחי הבריאות התברר שחייבים למפות את המצב, המחקר נעשה בליווי רשות שוק ההון.
מה המחקר גילה?
כשליש מהמבוטחים שהחזיקו בביטוח פרטי היו בכפל ביטוחים של ביטוחים פרטיים דומים במהלך תקופת המחקר ולפחות בכיסוי אחד נמצא כפל, עוד המחקר הראה שרוב גדול מהמבוטחים בעלי ביטוח יתר לא תובעים את חברות הביטוח בהן יש להם ביטוח גם אם ישנם מספר ביטוחים לאותו האירוע בגינו הוא נפגע, וככל הנראה, על פי רשות התחרות תרחיש זה עלול להצביע על חוסר הבנה ומודעות בנוגע לזכויות המבוטחים בתמורה על כספיהם.