למה חשוב לעשות שיעורי נהיגה?
שיעורי נהיגה הם חלק בלתי נפרד מתהליך הוצאת רישיון. אם רוצים להוציא רישיון נהיגה כחוק, חייבים לעבור שיעורים מתאימים. את השיעורים עוברים מול מורה נהיגה ובמכוני לימוד נהיגה בכל רחבי הארץ. לפי החוק קיימת לא רק מגבלת גיל מבחינת השלב שבו אפשר להתחיל ללמוד לנהיגה, אלא גם מגבלה נפרדת לביצוע המבחן. בנוסף, העלות של שיעור נהיגה אינה קבועה אלא דינאמית.
מה מינימום שיעורי נהיגה?
החוק בישראל מחייב מינימום 28 שיעורי נהיגה בשביל לגשת למבחן מעשי. בחישוב פשוט, זה אומר שצריך להיערך בממוצע להוצאה של כ-1,360-5,600 ש"ח רק על שיעורי הנהיגה בלבד.
כמה שיעורי נהיגה צריך?
מבחינת החוק, אין מגבלה על מספר שיעורי הנהיגה שאפשר לבצע ביום – אז עקרונית ניתן למשל לתאם שיעור לשעות הבוקר ועוד שיעור לשעות אחר הצהריים או הערב.
כמה עולה תיאוריה 2022?
מחיר אגרת המבחן העיוני, או במילים אחרות תאוריה, הוא 63 ש"ח בכל רחבי הארץ למעט אילת – שם המחיר הוא 54 ש"ח. המבחן מתבצע במרכזי בחינות שמפוקחים על ידי משרד הרישוי וצריך להירשם אליו מראש. ההרשמה כרוכה בתשלום כאמור לעיל וניתן לבחור האם לשלם בכרטיס אשראי או במהלך הרישום לבחינה או בעת ההגעה אליה.
יש לציין שהמבחן מתקיים על גבי מחשב וקיימת אפשרות להיבחן בכמה שפות: ערבית, ערבית, רוסית, אמהרית, אנגלית, צרפתית וספרדית. במידה ומדובר על עולים חדשים, בעלי לקויות למידה או אנשים שאינם יודעים קרוא או כתוב, קיימת אופציה של בחינה בעל פה. לאחר שנרשמים, צריך להגיע לסניף הרלוונטי במועד הבחינה ולהביא תעודה מזהה, אגרת מבחן משולמת ואישורים רפואיים מתאימים במידה והתבקשו הקלות.
כמה שיעורים צריך לטסט?
כמות השיעורים שאותם צריך לעבור בפועל תהיה בדרך כלל גבוהה יותר מהמינימום הנדרש בחוק. רוב התלמידים לדוגמא מבצעים בממוצע 34 שיעורי נהיגה, כאשר אחד מהם הוא טסט פנימי.
מה מחיר של אגרת טסט פנימי?
העלות של טסט פנימי נקבעת על ידי בית הספר לנהיגה. כך לדוגמא יש בתי ספר שבהם משלמים על טסט פנימי כמו שמשלמים על שיעור נהיגה, לעומת בתי ספר לנהיגה שבהם גובים מחירים אחרים.
כמה עולה טסט פנימי?
טסט פנימי הוא מבחן מעשי שמבוצע על ידי בית הספר שבו בוחרים לעבור שיעור נהיגה. מטרת הטסט הפנימי היא לדמות לחלוטין את המבחן האמיתי, אך בלי שזה באמת ישפיע על קבלת הרישיון. הטסט הוא חובה ובמשרד התחבורה מתייחסים אליו כתנאי שבלעדיו לא ניתן לגשת לטסט החיצוני. מבחינת עלות, המחירים נעים בטווח של 100-250 ש"ח והם לא כוללים את השיעור עצמו.
כמה עולה טסט חיצוני?
טסט חיצוני הוא המבחן המבוצע בפועל על ידי משרד הרישוי. כדי להיבחן צריך לשלם אגרה וכן לשלם עבור העמדת כלי הרכב של מורה הנהיגה למבחן. נכון לשנת 2022, אגרת המבחן עומדת על סכום של 145 ש"ח. במועד המבחן יש לשלם את הסכום הנוסף שחייב על פי החוק לעמוד על מקסימום 229 ש"ח. יש לזכור שהסכומים מתעדכנים מעת לעת.
רישיון לאוטובוס מחיר
בשביל להוציא רישיון נהיגה לאוטובוס צריך לשלם קצת יותר לעומת רכב פרטי. באופן כללי, את החלק העיוני ניתן ללמוד למשל בטווח מחירים של 3,600-5,000 ש"ח. האגרה לבדיקות במכון הרפואי עומדת על 990 ש"ח וצריך לשלם עוד כ-400 ש"ח על אגרות של טסט ועל מבחנים חיצוניים המפוקחים על ידי משרד הכלכלה. החלק המעשי יעלה 6,500-9,500 ש"ח עבור שיעורי נהיגה וטסטים פנימיים.
ממוצע שיעורי נהיגה
ממוצע שיעורי נהיגה עומד על 34 כי הוא מושפע מהיכולת של הנהג ומהידע שלו. חוץ מזה, יש לקחת בחשבון שלבית ספר לנהיגה יש אינטרס שכל תלמיד יעבור עוד שיעור נהיגה.
מחיר שיעור נהיגה ידני
אין הבדל משמעותי בין שיעור נהיגה ידני לבין אוטומט. אמנם שיעור נהיגה על רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית הוא מעט יקר יותר, אבל ההבדל שולי.
מחיר שיעור נהיגה אוטומט
המחיר של שיעור נהיגה אוטומטי רלוונטי כי זו תיבת ההילוכים הנפוצה בישראל. למרות שהעלות של שיעור נהיגה על רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית הוא מעט גבוה יותר לעומת תיבת הילוכים ידנית, זו השקעה משתלמת ורוב התלמידים מעדיפים אותה.
מחיר שיעור נהיגה לנכים
שיעור נהיגה לנכים נמשך בממוצע 40 דקות והוא עולה 150-200 ש"ח. הסיבה לכך שבחלק מהמקרים שיעור כזה יהיה יקר יותר קשורה להתאמות ברכב שמבוצעות על ידי בית הספר לנהיגה.
מחיר של שיעור נהיגה כפול
יש בתי ספר לנהיגה שגובים מחיר משוקלל נמוך יותר על שיעור נהיגה כפול, בהשוואה למחיר של שיעור רגיל שמוכפל פעמיים. כך לדוגמא שיעור רגיל של 40 דקות יעלה בממוצע 160 ש"ח, בעוד שיעור כפול יעלה בממוצע 250 ש"ח (ולא 320 ש"ח לפי הדוגמא הזו).
עלות בדיקת עיניים
המחיר של בדיקת עיניים כדי לקבל רישיון נהיגה עומד בממוצע על 130-150 ש"ח. מלבד הוצאת רישיון נהיגה בפעם הראשונה ובמסגרת הגשת טופס ירוק שמחייב בדיקת ראייה, צריך לעבור אותה אחת לשנתיים גם מעל גיל 65.
קטינים מתחת לגיל 16 צריכים להגיע לתחנת הצילום בליווי אחד ההורים שלהם ועם תעודת זהות של ההורה כולל ספח שבו השם שלהם מופיע. לאחר השלמת צילום התמונה שכמובן תופיע ברישיון, יש לגשת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה. את רשימת בעלי המקצוע המתאימים ניתן לקבל דרך רשות הרישוי.
יש לציין כי הוצאת הטופס היא בחינם. כדי להתחיל את התהליך, יש למלא טופס דיגיטלי ובו הצהרה על מצבו הרפואי של מבקש הרישיון. במקביל, יש לוודא שהשם המלא מעודכן בשפה האנגלית בצורה נכונה ברשות האוכלוסין וההגירה.
לאחר מכן ממתינים לקבלת מסרון במכשיר הטלפון הנייד. במכשירים שחסומים לקבלת מסרונים, ייתכן ותתקבל הודעה קולית. את תהליך הוצאת הרישיון אפשר בכל מקרה לבצע רק באמצעות הטופס הדיגיטלי, כי לא ניתן יותר לעשות שימשו בטופס ירוק מנייר.
מה העלות של הטסט לאחר השיעור הראשון?
שיעור הנהיגה הראשון הוא רק תחילתו של תהליך ארוך יותר, שיש בו גם המון הוצאות. הנה למשל גם העלות של הטסט עצמו וגם הוצאות נפוצות אחרות:
על מה משלמים | כמה זה עולה בממוצע |
בדיקת ראיה | 130-150 ש"ח |
תאוריה | 54 ש"ח באילת ו-63 ש"ח בכל יתר הארץ |
חומרי לימוד ושיעורי הכנה לתאוריה | 100-150 ש"ח לשיעור של כ-60 דקות |
שיעורי נהיגה מעשיים | כ-4,000-6,000 ש"ח בממוצע |
מבחן נהיגה מעשי | 145 ש"ח |
הקצאת רכב וטסט פנימי | כ-750 ש"ח |