להיות עובד הייטק זו פריבילגיה גדולה שלצידה מגיעה אחריות גדולה עוד יותר. הייטקיסטים בישראל כמו מתכנתים ומהנדסי תוכנה מרוויחים משכורות "סבירות" של 15, 20, וגם 30 אלף בחודש (בלי עין הרע) אך לזכותם יאמר שזה לגמרי מגיע להם כי הם יודעים לבצע עבודות מורכבות אשר מצטיירות בעיני רובנו כסינית ספרותית טהורה.
אבל היום נדבר על הייטק מזווית שונה ומפתיעה: שמועה עסיסית על מתכנן פיננסי (יקיר בסון) שטוען כי הוא מסוגל להגדיל את ההון הפנסיוני עבור עובדים ובכירים בהייטק ב- 50% יותר ממה שיש להם היום. נשמע לכם אמיתי?? יצאנו לקבל תשובות.
יקיר בסון (34), מתכנן פיננסי ומומחה פתרונות פנסיוניים למעלה מ- 12 שנים ומי שאחראי על ניהול של לא פחות מ- 300 מיליון ש"ח בקופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, השקעות אלטרנטיביות, השקעות בורסאיות ועוד – טוען כי יש בידיו את "השיטה" לניהול כספים פנסיוניים עבור בכירי ההייטק בישראל: הגדלת ההון הפנסיוני ב- 50% יותר ממה שיש היום. תפסנו אותו לשיחה במשרדי חברתו בפתח תקווה.
יקיר גיחך קלות ואז השיב לי בביטחון: "אתה לא לוקח שבויים אני רואה. אני אוהב את זה. אבל בוא נדבר ברצינות רגע. עובדי הייטק הם אנשים איכותיים; לרוב אלה חבר'ה ממעמד כלכלי גבוה שמשתכרים בכל חודש באזור ה- 30,000K (ואפילו צפונה). אצל חלקם יש בחשבון עד 4 מיליון שקל ואני יודע להתאים להם פתרונות פיננסיים ולנהל להם בחוכמה את הכסף שלהם".
"שאלה מצוינת, ואני אסביר: זה שיש להם כסף זה הכל טוב ויפה. אבל בתכלס הם רוצים ביטחון פיננסי, לדעת שההון שלהם יושב במקומות הנכונים ובעיקר שהכסף שצברו לפנסיה ישרת אותם היטב לאחר שיצאו לגמלאות. ביניהם יש הייטיקסטים שהם גרושים 2+ ככה שאתה יכול להבין עד כמה חשוב להם לעשות סדר עם הכספים של הפרישה".
הייטקיסטים – הגיע הזמן שתדאגו לכסף שלכם בדיוק כמו שאתם דואגים לפתח תוכנות בעבודה…
הבטיחו לעצמכם ולבני המשפחה שלכם את היציבות הפיננסית שמגיעה לכם.
"בהתחלה אני לומד מא' ועד ת' את הפרופיל הפיננסי של הלקוח שלי;מי הוא, מה המערכת יחסים שלו עם כסף פנסיוני? אני עובר ומנתח עבורו את כל הנכסים שיש לו תוך שימוש במערכות כמו 'הר הביטוח' ו'המסלקה הפנסיונית' של משרד האוצר. אחר כך אני והלקוח קובעים פגישה ומתחילים לגבש אסטרטגיית הון על החסכונות ארוכי הטווח שלו. ואגב, כשאני מדבר על חסכונות ארוכי טווח אני לא מדבר איתך רק על פנסיה וקופת גמל אלא גם על קרנות השתלמות, ביטוחי חיים ובריאות, קרנות גידור וכו'". את כל זה אני משקלל כדי להתאים ללקוח חליפה פיננסית אישית שיכולה שתתאים לצרכים הכלכליים שלו לפי גיל, סטטוס זוגי, מצב בריאותי וכיוצא בכך".
"כשאני אומר חליפה פיננסית אני מתכוון להתאמת פתרון אישי עבור הצרכים הייחודיים של הלקוח; החל מניהול תקציב ועד למציאת מסלולי השקעה שיכולים להביא לו תשואות נאות. ואם כבר פתחתי את זה – אז בוא אני אתן לך כותרת חזקה באמת: בזכות הניסיון שלי בעולם הפיננסים אני יודע היום ללוות בכירים בהייטק ולעזור להם להגדיל את ההון הפנסיוני בלא פחות מ- 50%".
יקיר "ביטל אותי" בהינף יד והשיב: "לא רק שלא נסחפנו, אולי אפילו המעטנו. אני עובד מול הייטקיסטים מחברות מובילות כמו מלאנוקס, אלביט, אמדוקס ופיליפס, מבצע להם ניתוח עומק על כל החסכונות ארוכי הטווח ויודע להמליץ להם על 4-5 פעולות אסטרטגיות שיכולות להקפיץ את ההון הפנסיוני שלהם בלפחות 50% ממה שיש להם היום. ואתה יודע מה? אני אגיד לך יותר מזה… אני כל כך בטוח ביכולת שלי לסייע שאני מוכן לתת 100 ש"ח בחזרה אם אני לא מצליח למצוא דרך להגדיל את ההון של הלקוחות שלי".
יקיר שלף טאבלט בנונשלנטיות וענה: "בקשה, בוא תראה בעצמך…."